Hlavné jedlá

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...

Keby som si mala vybrať jedno jedlo, ktoré budem jesť do konca života boli by to cestoviny. Konkrétne tieto doma voláme Rossi. Kedysi ich robievali v jednom podniku u nás v meste a chodil na nich asi naozaj každý. Uložte si tento jednoduchý recept na neskôr. Postará sa vám o jednoduchý obed, či večeru.

Segedínsky guľáš- jedlo pôvodom z Maďarska. Jeho základ tvorí kyslá kapusta a v tejto vegánskej verzii to sú sójové kocky. Myslím, že toto je jeden z receptov, kde sa dá mäso nahradiť úplne jednoducho. K segedínu sa ako príloha najlepšie hodí parená knedľa. Ak sa vám ju nechce za každým pripravovať doma (ako mne) v Kauflande nájdete kváskovú...

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...

Výborná omáčka s údeným tofu pripomínajúca mleté. Jediná špecifickejšia surovina ktorú na ich prípravu budete potrebovať je umeocot. Má slano-kyslú chuť a v porovnaní s klasickým octom je omnoho zdravší. Kým klasický ocot náš organizmus prekysľuje ( z hľadiska čínskej medicíny energeticky ochladzuje), umeocot je zásaditý, pomáha k správnemu...

Tieto špagety doma robievame vždy keď nevieme čo. Sú hotové za 20 minút a je to taká naša malá záchrana keď nestíhame variť. V našich domácich zásobách nesmie nikdy chýbať omáčka Arrabiata, alebo konzerva krájaných paradajok. Ku omáčke často pridáme aj olivy ktoré máme práve otvorené. Koreníme podľa chuti a vždy inak. Niekedy pridáme chilly,...