Hlavné jedlá

Tieto špagety doma robievame vždy keď nevieme čo. Sú hotové za 20 minút a je to taká naša malá záchrana keď nestíhame variť. V našich domácich zásobách nesmie nikdy chýbať omáčka Arrabiata, alebo konzerva krájaných paradajok. Ku omáčke často pridáme aj olivy ktoré máme práve otvorené. Koreníme podľa chuti a vždy inak. Niekedy pridáme chilly,...

Halušky: V miske zmiešame múku so soľou, prilejeme vodu a vymiešame hladké cestíčko. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do hrnca s vriacou vodou. Halušky varíme kým všetky nevyplávajú na hladinu.

"Tajný" rodinný recept od môjho ocka. Paradox je, že na veľkú noc plnku nikdy nepripravujeme, ale robievame ju hocikedy počas roka. Hodia sa k nej zemiaky či varená brokolica. Jej chuť je pre mňa nenahraditeľná a čo sa týka korenín a spôsobu prípravy, môj ocko tento recept rokmi dotiahol na level master. Ja som samozrejme pripravila verziu...

Tofu je jedna z mojich najobľúbenejších surovín. Už dávno som sa zbavila desivej predstavy tofu zo školských jedálni, kde ho za mojich čias pripravovať vôbec nevedeli. Najradšej mám naturálne- biele, pretože vďaka jeho neutrálnej chuti z neho viete vyčarovať takmer čokoľvek- na slano aj na sladko. Tofu "prsty" sú v poslednej dobe našim obľúbeným...

S týmto jedlom sa dlho nenatrápite a jeho plusom je aj krátka časová príprava. Výhodou cíceru, alebo inak nazývaného rímskeho hrachu je to, že jeho prípravou a varením sa z neho zdraviu prospešné látky nevytrácajú. Môžete ho teda pripravovať na akýkoľvek spôsob a on si stále zachová všetky potrebné živiny. Taktiež by vás možno mohol zaujímať aj...

V preklade to znamená čili so zeleninou. Pri zeleninovej verzii sa ešte môžete stretnúť s názvom chilli sin carne, ktorým sa označuje čili bez mäsa. Toľko jazykové okienko a teraz trošku k pôvodu tohto jedla. Samotný názov je španielskeho pôvodu. Jedlo vzniklo v Mexiku, no za národný pokrm si ho vyhlásil americký Texas. Nech je ako chce, keď zvážim...

Vynikajúce talianske cestoviny, ktoré pozostávajú zo 4 základných ingrediencií, ktorými sú cestoviny, slanina, vajcia a čierne korenie. Povegánštiť túto živočíšnu bombu bola výzva, ale vôbec to nebolo nemožné. Ak ešte nepoznáte čiernu soľ kala namak, jej vajíčková chuť a vôňa vás ohromí. Zoženiete ju vo všetkých obchodoch zdravej výživy. Nenechajte...

Ja sa na Vianoce teším snáď iba kvôli šalátu a kapustnici. Celý rok ich poctivo nejem, aby som si ich mohla cez sviatky naplno vychutnať. Tieto Vianoce budú moje prvé vegánske a tak som sa tešila obzvlášť. Stihla som už ochutnať šalát do ktorého šla bezvaječná majonéza a vymyslela som teda lepšiu verziu. Namiesto majonézy použite bezvaječnú...