Hlavné jedlá

Tofu je jedna z mojich najobľúbenejších surovín. Už dávno som sa zbavila desivej predstavy tofu zo školských jedálni, kde ho za mojich čias pripravovať vôbec nevedeli. Najradšej mám naturálne- biele, pretože vďaka jeho neutrálnej chuti z neho viete vyčarovať takmer čokoľvek- na slano aj na sladko. Tofu "prsty" sú v poslednej dobe našim obľúbeným...

S týmto jedlom sa dlho nenatrápite a jeho plusom je aj krátka časová príprava. Výhodou cíceru, alebo inak nazývaného rímskeho hrachu je to, že jeho prípravou a varením sa z neho zdraviu prospešné látky nevytrácajú. Môžete ho teda pripravovať na akýkoľvek spôsob a on si stále zachová všetky potrebné živiny. Taktiež by vás možno mohol zaujímať aj...

V preklade to znamená čili so zeleninou. Pri zeleninovej verzii sa ešte môžete stretnúť s názvom chilli sin carne, ktorým sa označuje čili bez mäsa. Toľko jazykové okienko a teraz trošku k pôvodu tohto jedla. Samotný názov je španielskeho pôvodu. Jedlo vzniklo v Mexiku, no za národný pokrm si ho vyhlásil americký Texas. Nech je ako chce, keď zvážim...

Vynikajúce talianske cestoviny, ktoré pozostávajú zo 4 základných ingrediencií, ktorými sú cestoviny, slanina, vajcia a čierne korenie. Povegánštiť túto živočíšnu bombu bola výzva, ale vôbec to nebolo nemožné. Ak ešte nepoznáte čiernu soľ kala namak, jej vajíčková chuť a vôňa vás ohromí. Zoženiete ju vo všetkých obchodoch zdravej výživy. Nenechajte...

Ja sa na Vianoce teším snáď iba kvôli šalátu a kapustnici. Celý rok ich poctivo nejem, aby som si ich mohla cez sviatky naplno vychutnať. Tieto Vianoce budú moje prvé vegánske a tak som sa tešila obzvlášť. Stihla som už ochutnať šalát do ktorého šla bezvaječná majonéza a vymyslela som teda lepšiu verziu. Namiesto majonézy použite bezvaječnú...

Ďalší z rýchlych a jednoduchých receptov. Kokosové mlieko a chilli pridávajte podľa chuti. Moja verzia je jemne a príjemne pikantná. Ak to s chilli nebodaj preženiete, kokosové mlieko zjemní jeho chuť. Rímsku rascu môžete pokojne použiť aj celú.

Veľmi jednoduchý, sýty a rýchly guľáš. Predpríprava vám zaberie len 10 minút a pri hrnci sa nezdržíte o nič dlhšie.

Toto je jednoznačná špecialitka mojej babky, ale keďže som sa vzdala všetkých živočíšnych produktov, musela som si šišky vypražiť sama. A boli ako babkine. :)

Jedna z mojich obľúbených omáčok. V kombinácii s haluškami mi chutí úplne najviac. Rozdiel medzi paprikášom a perkeltom je ten, že v paprikáši sa mäso dusí v cibuľovo- koreninovom základe, zatiaľ čo do perkeltu sa pridáva opečené. Každý si svoju obľúbenú omáčku pripravuje trošku inak. V tomto prípade v postate o paprikáš ani perkelt nejde, keďže...

Kôprovka. Niekto ju miluje, iní nenávidí. Jedná sa o rýdze české jedlo. Niekto ju má rád na sladkokyslo, iný iba na kyslo. Verzii je mnoho a každá má určite niečo do seba. Ako príloha sa podľa mňa najlepšie hodí knedľa. Ak by ste sa rozhodli pre domácu, postup prípravy nájdete pri recepte na segedín. Namiesto klasickej verzie s mäsom...