Hlavné jedlá

Nudle sú nový kebab. Asi toľko k tomuto receptu haha. Nie som žiadny odborník čo sa ázijskej kuchyne týka, ale mne tieto cestoviny chuťovo najviac pripomínajú polnočnú čínu z pytlíka v bočnej uličke Amsterdamu. :D

Koložvárska kapusta je chutné jedlo pôvodom z Transylvánie. Niektorí z vás pripravujú toto jedlo úplne inak. Všetky suroviny pekne vrstvia do pekáča. No skúste ich zmiešať a tak upiecť.

Tento recept je u nás veľmi obľúbený.
Ja ho rada robím, lebo je extrémne jednoduchý a môj Jožko ho zas rád je. My sme sa takto proste našli...

Šúľance sa dajú pripraviť v rôznych chuťových variantách. Mne sa najčastejšie spájajú s mojou babkou, ktorá ich pripravuje so spraženou strúhankou a servíruje s lyžicou domáceho lekváru. Tento recept je trošku zmodernizovaný, ale je príjemnou a osviežujúcou obmenou tradičnej varianty.

Sezóna medvedieho cesnaku netrvá dlho. Asi to všetci poznáme, keď je toho doma plná chladnička. Čo teraz s tým? Ja som sa naučila skladovať medvedí cesnak týmito spôsobmi:

Jeden z ďalších random vzniknutých receptov.
Keď ste vegetariánom alebo vegánom, ísť na klasicku opekačku je malá výzva. Spočiatku vám chutí jesť pečené tofu/vegánske opekačky, ale časom všetko omrzí (a povedzme si pravdu, niektoré opekačky sú chuťovo dosť sajrajd (haha). A tak som si jedného dňa kúpila kilo zemiakov a bryndzu. Spontánne rozhodnutie...