Postup:
1. Nadrobené droždie rozmiešame v 100 ml sójového mlieka izbovej teploty. Pridáme 10 g polohrubej múky a necháme postáť 10- 15 minút, kým sa vytvorí hustý kvások.
2. V miske zmiešame zvyšok múky, soľ, rascu a kypriaci prášok.
3. Ku kvásku prilejeme zvyšné mlieko, olej a obe obsahy mís zmiešame do cesta. Z výskedného cesta vypracujeme na pomúčenej doske bochník. Vložíme ho do pomúčenej misky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca. 1 hodinu, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
4. Po hodine si vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na čo najtenší priemer. Po celom ceste rozotrieme škvarkovú pomazánku a cesto preložíme na polovicu. Opäť celý povrch cesta potrieme pomazánkou a ešte raz preložíme na polovicu. Medzi každým preložením môžete cesto jemne prevaľkať.
5. Pomocou pohára alebo formy na vykrajovanie, vykrojíme kolieska. Zvyšné kúsky cesta môžete opäť zapracovať a zopakovať postup natierania a prekladania.
6. Škvarkovníky ukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pred pečením ich potrieme sójovým mliekom a necháme pod utierkou 10 minút podkysnúť. Pred pečením som ich posypala sušným tymiánom a sezamom.
7. Pečieme pri 180° C do zlatista, cca. 10-15 minút.