Baklažánovo - paradajkový dip

30.09.2021

Ingrediencie

200 g baklažánu

400 g paradajok

2 - 3 strúčiky cesnaku

za hrsť čerstvej petržlenovej vňate

1/2 ČL oregána

1/2 ČL mletej rasce

1/2 ČL mletej sladkej papriky

soľ / čierne korenie

olivový olej

voda

Postup:

1. Do hrnca nalejeme olivový olej, nakrájaný baklažán, paradajky a cesnak. Jemne osolíme.

2. Zeleninu dusíme pri nižšej teplote až kým nezmäkne ( cca. 15 minút). Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby tak, aby nič neprihorelo.

3. Mäkkú zeleninu popučíme na kašu a dochutíme koreninami.

4. Na záver primiešame čerstvú petržlenovú vňať.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...

Kontroverzná potravina to avokádo. V posledných rokoch sa na našich tanieroch stalo dosť populárnou záležitosťou. Pre rastlinne stravujúcich je to výborný zdroj zdravých tukov, draslíku a iných výživných látok. Jeho odvrátenou stranou je žiaľ jeho neekologickosť. Na vypestovanie 1 kg avokád je potrebných cca. 2000 litrov vody. Medzi najväčších...