Vegan brownies s čerešňami

07.07.2020

Ingrediencie:

                                                      140 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (myslím, že keď použijete                                            klasickú hladkú- nič nepokazíte)      
   20 g kakaa
       150 g kryštálového/ trstinového cukru
      80 ml slnečnicového oleja
       200 g horkej čokolády (100 g- čokolády na varenie, 100g- 70% belgickej čokolády)
       240 ml mandľového/ iného rastlinného mlieka
     čerešne (ľubovoľné)

Postup:

     1. Zmiešame si sypké ingrediencie.
     2. Zmiešame si tekuté ingrediencie (+roztopenú čokoládu).
     3. Vymyxujeme mixérom dokopy.
     4. Vylejeme na pečiaci papier a ak chceme, ozdobíme čerešňami  alebo iným ovocím.
     5. Pečieme pri 170° C cca. 35-40 minút.
    Či je brownies hotové spoznáte aj podľa toho, či sa už vech koláča prestal pri pečení úplne lesknúť. Na mojich           fotkách sa leskne, aby vyzeral mňamózne. :)

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Postačia vám len 3 ingrediencie ktoré doma určite nájdete. Šľahačka má viac využití. Môžete ju použiť ako ozdobu koláčov, čo určite odporúčam pretože po stuhnutí v chladničke drží tvar. Tento kávovo - cukrový doping si môžete dopriať aj v horúcich teplých dňoch. Po vymixovaní nadávkujte šľahačku do pohárov, prihoďte pár kociek ľadu a máte skvelé...

Biele tofu je skvelá univerzálna potravina, ktorá sa dá pripraviť na slano aj na sladko. V tomto koláči som ho použila ako tvaroh. Stačí ho správne dochutiť a rozdiel skoro nespoznáte. Vedeli ste, že kvety orgovánu sa dajú jesť? Je to taktiež krásna ozdoba koláčov a sladkých dezertov. :)

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.