Vegan brownies s čerešňami

07.07.2020

Ingrediencie:

                                                      140 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (myslím, že keď použijete                                            klasickú hladkú- nič nepokazíte)      
   20 g kakaa
       150 g kryštálového/ trstinového cukru
      80 ml slnečnicového oleja
       200 g horkej čokolády (100 g- čokolády na varenie, 100g- 70% belgickej čokolády)
       240 ml mandľového/ iného rastlinného mlieka
     čerešne (ľubovoľné)

Postup:

     1. Zmiešame si sypké ingrediencie.
     2. Zmiešame si tekuté ingrediencie (+roztopenú čokoládu).
     3. Vymyxujeme mixérom dokopy.
     4. Vylejeme na pečiaci papier a ak chceme, ozdobíme čerešňami  alebo iným ovocím.
     5. Pečieme pri 170° C cca. 35-40 minút.
    Či je brownies hotové spoznáte aj podľa toho, či sa už vech koláča prestal pri pečení úplne lesknúť. Na mojich           fotkách sa leskne, aby vyzeral mňamózne. :)

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Mak siaty ľudia poznajú už storočia...častokrát sa ale zabúda na to, akou je pre naše telo výživnou potravinou. Mak obsahuje až 12 krát viac vápnika ako plnotučné mlieko či iné mliečne výrobky. Obsah železa je taktiež vysoký. 100 g maku obsahuje až 122 % jeho odporúčanej dennej dávky. Pre rastlinne stravujúcich sa ľudí je teda mak výborným zdrojom...

Pri každom recepte ma baví hľadať si zaujímavosti o danom jedle. Aký je jeho pôvod, ako sa rokmi menilo a ako sa rozšírilo do sveta. Za vznikom muffinov sa skrýva celkom milá história o ktorú sa s vami chcem podeliť. Podľa dochovaných záznamov sa muffiny prvý krát objavili v cca. 10. - 11. storočí vo Walese. Boli určené pre služobníctvo...