Vegan brownies s čerešňami

07.07.2020

Upgrade s čerešňami, pretože rastú na každom druhom dvore, aj na tom našom. 🍒🙂
Celý rok sa teším na leto, kedy budú čerešne a vravím si ako sa ich konečne ojem. Príde leto, prídu čerešne a ja nejak nemám šmak...a potom, keď už nie sú tak by som si dala. 😂 Je to asi ako s koláčmi na svadbe. Keď sú pred tebou na stole, tak ich nechceš, ale o pár dní si spomenieš na ten punčák a biješ sa po hlave, že si ich nepovyjedal zo všetkých stolov, keď si mal príležitosť. 😂 (od course only vegan punčák).
Tak pečte, jedzte čerešne kým sú! 🍒🙂 

Ingrediencie:

                                    140 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (myslím, že keď použijete                                            klasickú hladkú- nič nepokazíte)           
                        20 g kakaa
                                150 g kryštálového/ trstinového cukru
                                80 ml slnečnicového oleja
                                           200 g horkej čokolády (100 g- čokolády na varenie, 100g- 70%                                 belgickej čokolády)
                              240 ml mandľového/ iného rastlinného mlieka
                              čerešne (ľubovoľné)

Postup:

Postup:

                                       1. Zmiešame si sypké ingrediencie.
                                                2. Zmiešame si tekuté ingrediencie (+roztopenú čokoládu).
                                       3. Vymyxujeme mixérom dokopy.
                                           4. Vylejeme na pečiaci papier a ak chceme, ozdobíme čerešňami                                  alebo iným ovocím.
                                  5. Pečieme pri 170° C cca. 35-40 minút.
                           Či je brownies hotové spoznáte aj podľa toho, či sa už vech koláča prestal                                     pri pečení úplne lesknúť. Na mojich fotkách sa leskne, aby vyzeral                                              mňamózne. :)

                                                        

                                       Dobrú chuť!

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Dezerty vôbec neobľubujem. Ak som však na nejaký sviatok dostala rafaelo, tak to bol fakt sviatok. Ak neviete čím potešiť niekoho blízkeho, alebo s čím originálnym sa ukázať na oslave vyskúšajte pripraviť dezert vlastnoručne! Myslím, že je to gesto ktoré ocení každý. Rafaelo vložíte do nejakej peknej krabičky, previažete mašľou a milé prekvapenie...

Celý názov znie "Jablkovo - škoricová štrúdľa s karamelom z javorového sirupa s pekanovými orechmi". Ďalšia pre mňa hlavne jesenná záležitosť. Jabloní máme na záhrade dosť, takže o jablkové pochúťky sme doma nikdy núdzu nemali. Klasickú štúdľu som tentokrát upgradla karamelovou polevou, ktorá vám poriadne zdvihne cukor.

Rýchly a jednoduchý dezert hotový do piatich minút. Tortilly kúpite v každom väčšom supermarkete. Jednoducho ich ozdobíte podľa svojej chuti. Panvicu potriete jemnou vrstvou kokosového oleja a opečiete do zlatista. Tortillu prekladáme (rolujeme) počas pečenia na panvici, aby sa opiekla z každej strany. Prikladám zopár inšpirácii sladkých...