Vegan brownies s čerešňami

07.07.2020

Ingrediencie:

                                                      140 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (myslím, že keď použijete                                            klasickú hladkú- nič nepokazíte)      
   20 g kakaa
       150 g kryštálového/ trstinového cukru
      80 ml slnečnicového oleja
       200 g horkej čokolády (100 g- čokolády na varenie, 100g- 70% belgickej čokolády)
       240 ml mandľového/ iného rastlinného mlieka
     čerešne (ľubovoľné)

Postup:

     1. Zmiešame si sypké ingrediencie.
     2. Zmiešame si tekuté ingrediencie (+roztopenú čokoládu).
     3. Vymyxujeme mixérom dokopy.
     4. Vylejeme na pečiaci papier a ak chceme, ozdobíme čerešňami  alebo iným ovocím.
     5. Pečieme pri 170° C cca. 35-40 minút.
    Či je brownies hotové spoznáte aj podľa toho, či sa už vech koláča prestal pri pečení úplne lesknúť. Na mojich           fotkách sa leskne, aby vyzeral mňamózne. :)

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Sirup mám rada tak akurát kyslý, akurát sladký. Všetko samozrejme závisí od ríbezlí, preto treba vždy všetko ochutnávať. :) Sirup skladujem v chladničke a je určený na rýchlu konzumáciu. V chladničke vydrží tak 1 - 2 týždne. Z 2 kg ríbezlí sa mi podarilo navariť 3 litre sirupu.