Vegan brownies s čerešňami

07.07.2020

Ingrediencie:

                                                      140 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (myslím, že keď použijete                                            klasickú hladkú- nič nepokazíte)      
   20 g kakaa
       150 g kryštálového/ trstinového cukru
      80 ml slnečnicového oleja
       200 g horkej čokolády (100 g- čokolády na varenie, 100g- 70% belgickej čokolády)
       240 ml mandľového/ iného rastlinného mlieka
     čerešne (ľubovoľné)

Postup:

     1. Zmiešame si sypké ingrediencie.
     2. Zmiešame si tekuté ingrediencie (+roztopenú čokoládu).
     3. Vymyxujeme mixérom dokopy.
     4. Vylejeme na pečiaci papier a ak chceme, ozdobíme čerešňami  alebo iným ovocím.
     5. Pečieme pri 170° C cca. 35-40 minút.
    Či je brownies hotové spoznáte aj podľa toho, či sa už vech koláča prestal pri pečení úplne lesknúť. Na mojich           fotkách sa leskne, aby vyzeral mňamózne. :)

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Recept z detstva, ktorý som vytiahla z mamkinho kuchárskeho zošita. Najradšej som pletenec jedávala za tepla a brávala ho so sebou na klzisko. V recepte som použila čokoládový / kakaový puding, no môžete ho vymeniť za akýkoľvek príchuť. Chystám sa určite vyskúšať pistáciovú variantu. Recept na kysnuté cesto je univerzálne a dá sa použiť aj pri...

Perník

28.11.2021

Perník je jeden z tých koláčov, ktoré pečiem iba v zime, v čase okolo Vianoc. Tak nejak automaticky. Vôňa perníkového korenia, škorice, roztopenej čokolády - to sú tie pravé zimné vône kuchyne. :)

Zbytočne vám ho budem opisovať. Ten si jednoducho musíte upiecť a ochutnať. My ho máme doma tento mesiac už po 3. krát. Veľmi som chcela napodobniť ten, ktorý kedysi predávali balený v Lidli a pamätám si ho ešte ako malá slečna. Dosť sa mi to podľa mňa podarilo.