Vegan brownies s čerešňami

07.07.2020

Upgrade s čerešňami, pretože rastú na každom druhom dvore, aj na tom našom. 🍒🙂
Celý rok sa teším na leto, kedy budú čerešne a vravím si ako sa ich konečne ojem. Príde leto, prídu čerešne a ja nejak nemám šmak...a potom, keď už nie sú tak by som si dala. 😂 Je to asi ako s koláčmi na svadbe. Keď sú pred tebou na stole, tak ich nechceš, ale o pár dní si spomenieš na ten punčák a biješ sa po hlave, že si ich nepovyjedal zo všetkých stolov, keď si mal príležitosť. 😂 (od course only vegan punčák).
Tak pečte, jedzte čerešne kým sú! 🍒🙂 

Ingrediencie:

                                    140 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (myslím, že keď použijete                                            klasickú hladkú- nič nepokazíte)           
                        20 g kakaa
                                150 g kryštálového/ trstinového cukru
                                80 ml slnečnicového oleja
                                           200 g horkej čokolády (100 g- čokolády na varenie, 100g- 70%                                 belgickej čokolády)
                              240 ml mandľového/ iného rastlinného mlieka
                              čerešne (ľubovoľné)

Postup:

Postup:

                                       1. Zmiešame si sypké ingrediencie.
                                                2. Zmiešame si tekuté ingrediencie (+roztopenú čokoládu).
                                       3. Vymyxujeme mixérom dokopy.
                                           4. Vylejeme na pečiaci papier a ak chceme, ozdobíme čerešňami                                  alebo iným ovocím.
                                  5. Pečieme pri 170° C cca. 35-40 minút.
                           Či je brownies hotové spoznáte aj podľa toho, či sa už vech koláča prestal                                     pri pečení úplne lesknúť. Na mojich fotkách sa leskne, aby vyzeral                                              mňamózne. :)

                                                        

                                       Dobrú chuť!

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Makové, "tvarohové", lekvárové- nech si každý príde na svoje. Vykrajovanie koliesok je jeden zo spôsobov prípravy. Ak sa vám s tým nechce takto babrať, môžete celé cesto rozvaľkať na plech, stred cesta zatlačiť a naplniť ho podľa chuti. :) Receptom som sa inšpirovala z mojej obľúbenej kuchárskej knihy ;)

Poznáte niekoho, kto by ich nemiloval? Ak áno, tak mu upečte tieto a možno prehodnotí svoje chute. :) Receptík vo vegánskej verzii po ktorom budete mať škoricu až za ušami.

Upgrade s čerešňami, pretože rastú na každom druhom dvore, aj na tom našom. 🍒🙂
Celý rok sa teším na leto, kedy budú čerešne a vravím si ako sa ich konečne ojem. Príde leto, prídu čerešne a ja nejak nemám šmak...a potom, keď už nie sú tak by som si dala. 😂 Je to asi ako s koláčmi na svadbe....