Bulgur letný šalát

20.06.2021

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú nalámanú celozrnnú pšenicu. Prirovnala by som ho k ryži, ale chutí viac orieškovo. Jeho príprava je časovo nenáročná a jednoduchá. Ja osobne ho nakupujem v bezobalovom obchodíku, pretože v klasických potravinách som sa s ním ešte nestretla.

Ingrediencie:

300 ml vody

200 g bulgur

200 g sterilizovaného cíceru

200 g cherry paradajok (nemusia byť cherry)

150-200 g čerstvej uhorky

100 g kalamata olív

1 červenú cibuľu

2-3 PL kvalitného olivového oleja

1-2 PL šťavy z citróna

1 ČL sušeného oregána

soľ

čierne korenie

Postup:

1. V jemne osolenej vode uvaríme bulgur (varíme cca. 10 minút kým sa nevyvarí všetka voda). Necháme ho "dôjsť" pod pokrievkou a pripravíme si zeleninu.

2. Uhorku a paradajky nakrájame na malé kocky. Olivy nakrájame na štvrtky, cibuľku na drobno.

3. K nakrájanej zelenine pridáme cícer, uvarený bulgur, olivový olej, citrónovú šťavu, oregáno.

4. Dochutíme soľou a čiernym korením. 

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Zbytočne vám ho budem opisovať. Ten si jednoducho musíte upiecť a ochutnať. My ho máme doma tento mesiac už po 3. krát. Veľmi som chcela napodobniť ten, ktorý kedysi predávali balený v Lidli a pamätám si ho ešte ako malá slečna. Dosť sa mi to podľa mňa podarilo.