Bulgur letný šalát

20.06.2021

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú nalámanú celozrnnú pšenicu. Prirovnala by som ho k ryži, ale chutí viac orieškovo. Jeho príprava je časovo nenáročná a jednoduchá. Ja osobne ho nakupujem v bezobalovom obchodíku, pretože v klasických potravinách som sa s ním ešte nestretla.

Ingrediencie:

300 ml vody

200 g bulgur

200 g sterilizovaného cíceru

200 g cherry paradajok (nemusia byť cherry)

150-200 g čerstvej uhorky

100 g kalamata olív

1 červenú cibuľu

2-3 PL kvalitného olivového oleja

1-2 PL šťavy z citróna

1 ČL sušeného oregána

soľ

čierne korenie

Postup:

1. V jemne osolenej vode uvaríme bulgur (varíme cca. 10 minút kým sa nevyvarí všetka voda). Necháme ho "dôjsť" pod pokrievkou a pripravíme si zeleninu.

2. Uhorku a paradajky nakrájame na malé kocky. Olivy nakrájame na štvrtky, cibuľku na drobno.

3. K nakrájanej zelenine pridáme cícer, uvarený bulgur, olivový olej, citrónovú šťavu, oregáno.

4. Dochutíme soľou a čiernym korením. 

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Segedínsky guľáš- jedlo pôvodom z Maďarska. Jeho základ tvorí kyslá kapusta a v tejto vegánskej verzii to sú sójové kocky. Myslím, že toto je jeden z receptov, kde sa dá mäso nahradiť úplne jednoducho. K segedínu sa ako príloha najlepšie hodí parená knedľa. Ak sa vám ju nechce za každým pripravovať doma (ako mne) v Kauflande nájdete kváskovú...

K letu neodmysliteľne patrí čerstvá kukurica. Táto svieža letná polievka ala čo záhrada dala sa stala jednou z mojich najobľúbenejších. Úžasnú chuť jej dodávajú vyvarené kukuričné klasy. Určite vyskúšajte. :)

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...