Cesnačka na rozmaríne 

16.05.2020

4 porcie

Čas: 20 minút

Milovníci cesnaku si prídu na svoje. O priaznivých účinkoch konzumácie cesnaku niet pochýb. Nie len že je zdravý, ale aj veľmi chutný a ja ho používam v jedlách pomerne často. Cesnačka sa mi neodmysliteľne spája s turistikou a výletmi po ktorých sme vždy zastavili na salaši. Teraz si na takom salaši môžem dať maximálne džús haha, ale vegánsku cesnačku si rada pripravím aj v teple domova.

Ingrediencie

350 ml zeleninového vývaru

550 ml vody

250 g zemiakov

7-10 strúčikov cesnaku

1 malá mrkva ( 15 g nastrúhaná )

1 červená cibuľa ( malá )

1 ČL soli

čerstvý rozmarín

čierne korenie

opečený chlieb

zelená cibuľka

1 ČL rastlinného masla ( Perla )

olej

Postup

Na rozohriatom oleji si opražíme cibuľu. Tesne pred tým než bude spražená pridáme pretlačený cesnak s maslom a nasekanou vetvičkou tymiánu a chvíľku opražíme. (Nie dlho, aby cesnak nezhorkol.)

Čo sa týka množstva cesnaku, nech každý zvolí podľa chuti. Závisí aj od toho aký silný cesnak doma máte.

Keď je cesnak jemne opražený, prilejeme zeleninový vývar a vodu. Zeleninový vývar vždy skladujem zamrazený v chladničke.

Vodu privedieme do varu a následne osolíme. Do vriacej polievky na jemno nastrúhame mrkvu a zemiaky. Chvíľu povaríme a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Na záver dochutíme čiernym korením, po prípade soľou.

Na vrch sa hodia opražené kúsky chleba na olivovom oleji a nasekaná zelená cibuľka.

Odporúčanie pre neznalých: nejesť pred behom a v deň keď máte rande. Dobrú chuť :)