Cícerový guľáš

29.11.2020

Kotlíkový guláš pripravujem trošku inak ako je v recepte - používam lečo, zahusťujem nastrúhanými zemiakmi, kdežto doma si zeleninu krájam čerstvú a na zahustenie ho jemne mixnem tyčovým mixérom a je to vybavené. 🙈 Taktiež zvyknem pridať na kolieska nakrájané Lunter parky (ak mám práve doma). Je to mňamka. 🤎

Príprava: 15 minút                         Úprava: 30 minút                             Porcie: 4

Ingrediencie:

800 ml vody

270 g cíceru v slanom náleve (Lidl)

250- 300 g zemiakov

170 g červenej papriky

150 g mrkvy

100 g cibule

2- 3 strúčiky cesnaku

2 PL kvalitného kečupu / pretlaku

1 ČL mletej rasce

1 ČL drveného majoránu

1 ČL soli

1/2 ČL sladkej údenej papriky

1/2 ČL pálivej papriky

čierne korenie

olej

Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky (čím  menšie, tým skôr bude guľáš hotový).

2. Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach k nej pridáme prelisovaný cesnak.

3. Keď budú cibuľa a cesnak opražené do zlatista pridáme rascu, pálivú aj údenú papriku a necháme ich prevoňať 1 minútu.

4. Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cícer. Za občasného miešania chvíľku opražíme.

5. Zeleninu zalejeme vodou, pridáme kečup / pretlak a osolíme.

6. Varíme pod pokrievkou dokiaľ nie sú zemiaky a mrkva uvarené.

7. Pre zahustenie jemne premixujeme tyčovým mixérom.

8. Na záver pridáme 1 ČL majoránu. Podávame s opraženým chlebíkom.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Segedínsky guľáš- jedlo pôvodom z Maďarska. Jeho základ tvorí kyslá kapusta a v tejto vegánskej verzii to sú sójové kocky. Myslím, že toto je jeden z receptov, kde sa dá mäso nahradiť úplne jednoducho. K segedínu sa ako príloha najlepšie hodí parená knedľa. Ak sa vám ju nechce za každým pripravovať doma (ako mne) v Kauflande nájdete kváskovú...

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...