Cícerový guľáš

29.11.2020

Veľmi jednoduchý, sýty a rýchly guľáš. Predpríprava vám zaberie len 10 minút a pri hrnci sa nezdržíte o nič dlhšie. 

Príprava: 10 minút                         Úprava: 30 minút                             Porcie: 4

Ingrediencie:

800 ml vody

270 g cíceru v slanom náleve (Lidl)

250- 300 g zemiakov

170 g červenej papriky

150 g mrkvy

100 g cibule

2- 3 strúčiky cesnaku

2 PL kvalitného kečupu / pretlaku

1 ČL mletej rasce

1 ČL drveného majoránu

1 ČL soli

1/2 ČL sladkej údenej papriky

1/2 ČL pálivej papriky

čierne korenie

olej

Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky (čím  menšie, tým skôr bude guľáš hotový).

2. Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach k nej pridáme prelisovaný cesnak.

3. Keď budú cibuľa a cesnak opražené do zlatista pridáme rascu, pálivú aj údenú papriku a necháme ich prevoňať 1 minútu.

4. Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cícer. Za občasného miešania chvíľku opražíme.

5. Zeleninu zalejeme vodou, pridáme kečup / pretlak a osolíme.

6. Varíme pod pokrievkou dokiaľ nie sú zemiaky a mrkva uvarené.

7. Pre zahustenie jemne premixujeme tyčovým mixérom.

8. Na záver pridáme 1 ČL majoránu. Podávame s opraženým chlebíkom.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Halušky: V miske zmiešame múku so soľou, prilejeme vodu a vymiešame hladké cestíčko. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do hrnca s vriacou vodou. Halušky varíme kým všetky nevyplávajú na hladinu.

"Tajný" rodinný recept od môjho ocka. Paradox je, že na veľkú noc plnku nikdy nepripravujeme, ale robievame ju hocikedy počas roka. Hodia sa k nej zemiaky či varená brokolica. Jej chuť je pre mňa nenahraditeľná a čo sa týka korenín a spôsobu prípravy, môj ocko tento recept rokmi dotiahol na level master. Ja som samozrejme pripravila verziu...