Cícerový guľáš

29.11.2020

Kotlíkový guláš pripravujem trošku inak ako je v recepte - používam lečo, zahusťujem nastrúhanými zemiakmi, kdežto doma si zeleninu krájam čerstvú a na zahustenie ho jemne mixnem tyčovým mixérom a je to vybavené. 🙈 Taktiež zvyknem pridať na kolieska nakrájané Lunter parky (ak mám práve doma). Je to mňamka. 🤎

Príprava: 15 minút                         Úprava: 30 minút                             Porcie: 4

Ingrediencie:

800 ml vody

270 g cíceru v slanom náleve (Lidl)

250- 300 g zemiakov

170 g červenej papriky

150 g mrkvy

100 g cibule

2- 3 strúčiky cesnaku

2 PL kvalitného kečupu / pretlaku

1 ČL mletej rasce

1 ČL drveného majoránu

1 ČL soli

1/2 ČL sladkej údenej papriky

1/2 ČL pálivej papriky

čierne korenie

olej

Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky (čím  menšie, tým skôr bude guľáš hotový).

2. Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach k nej pridáme prelisovaný cesnak.

3. Keď budú cibuľa a cesnak opražené do zlatista pridáme rascu, pálivú aj údenú papriku a necháme ich prevoňať 1 minútu.

4. Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cícer. Za občasného miešania chvíľku opražíme.

5. Zeleninu zalejeme vodou, pridáme kečup / pretlak a osolíme.

6. Varíme pod pokrievkou dokiaľ nie sú zemiaky a mrkva uvarené.

7. Pre zahustenie jemne premixujeme tyčovým mixérom.

8. Na záver pridáme 1 ČL majoránu. Podávame s opraženým chlebíkom.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...