Cícerový guľáš

29.11.2020

Veľmi jednoduchý, sýty a rýchly guľáš. Predpríprava vám zaberie len 10 minút a pri hrnci sa nezdržíte o nič dlhšie. 

Príprava: 10 minút                         Úprava: 30 minút                             Porcie: 4

Ingrediencie:

800 ml vody

270 g cíceru v slanom náleve (Lidl)

250- 300 g zemiakov

170 g červenej papriky

150 g mrkvy

100 g cibule

2- 3 strúčiky cesnaku

2 PL kvalitného kečupu / pretlaku

1 ČL mletej rasce

1 ČL drveného majoránu

1 ČL soli

1/2 ČL sladkej údenej papriky

1/2 ČL pálivej papriky

čierne korenie

olej

Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky (čím  menšie, tým skôr bude guľáš hotový).

2. Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach k nej pridáme prelisovaný cesnak.

3. Keď budú cibuľa a cesnak opražené do zlatista pridáme rascu, pálivú aj údenú papriku a necháme ich prevoňať 1 minútu.

4. Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, papriku a cícer. Za občasného miešania chvíľku opražíme.

5. Zeleninu zalejeme vodou, pridáme kečup / pretlak a osolíme.

6. Varíme pod pokrievkou dokiaľ nie sú zemiaky a mrkva uvarené.

7. Pre zahustenie jemne premixujeme tyčovým mixérom.

8. Na záver pridáme 1 ČL majoránu. Podávame s opraženým chlebíkom.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

V preklade to znamená čili so zeleninou. Pri zeleninovej verzii sa ešte môžete stretnúť s názvom chilli sin carne, ktorým sa označuje čili bez mäsa. Toľko jazykové okienko a teraz trošku k pôvodu tohto jedla. Samotný názov je španielskeho pôvodu. Jedlo vzniklo v Mexiku, no za národný pokrm si ho vyhlásil americký Texas. Nech je ako chce, keď zvážim...

Vynikajúce talianske cestoviny, ktoré pozostávajú zo 4 základných ingrediencií, ktorými sú cestoviny, slanina, vajcia a čierne korenie. Povegánštiť túto živočíšnu bombu bola výzva, ale vôbec to nebolo nemožné. Ak ešte nepoznáte čiernu soľ kala namak, jej vajíčková chuť a vôňa vás ohromí. Zoženiete ju vo všetkých obchodoch zdravej výživy. Nenechajte...

Ja sa na Vianoce teším snáď iba kvôli šalátu a kapustnici. Celý rok ich poctivo nejem, aby som si ich mohla cez sviatky naplno vychutnať. Tieto Vianoce budú moje prvé vegánske a tak som sa tešila obzvlášť. Stihla som už ochutnať šalát do ktorého šla bezvaječná majonéza a vymyslela som teda lepšiu verziu. Namiesto majonézy použite bezvaječnú...