Cícerový krém

29.07.2020

Jedna z mojich obľúbených "polievok". Na tento krém viete použiť aj cícer z konzervy. 

                  Ingrediencie:

 200 ml zeleninového vývaru  
200 g cíceru
1,5 l vody
250 ml sójového krému na varenie (Alpro)
3-4 strúčiky cesnaku
1 PL sójovej omáčky
1/2 ČL kurkumy
1/4 ČL čierneho korenia
soľ
chlebík
petržlenová vňať
olivový olej

Postup:

1. Cez noc necháme cícer namočený vo vode.
2. Na druhý deň varíme cícer až kým nezmäkne - (v osolenej vode z ktorej bude neskôr krém).
3. Keď je cícer uvarený, pridáme vývar a do hladka vymixujeme ponorným mixérom.
4. Prilievame sójový krém podľa chuti a požadovanej konzistencie ( nemusíte celé balenie).
5. Do krému pridáme kurkumu, prelisovaný cesnak, čierne korenie, sójovú omáčku a soľ podľa chuti.
6. Servírujeme s opraženým chlebom a čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Ak sa vám zdá krém príliš hustý- prilejte viac vody a všetko premixujte. Každý má rád inú konzistenciu. :)


Dobrú chuť.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Jedna z mojich obľúbených "polievok". Na tento krém viete použiť aj cícer z konzervy.

Úryvok z domácnosti: " Kúpila som kel a treba ho spracovať, takže na obed spravím kelovú polievku a možno kelový prívarok."
Jožko: " Hmm do kelu" 😏😀
Nakoniec si polievka vyslúžila pochvalu: "Do kelu, tá je dobrá."
Fakt bola... Vyskúšajte.

Táto polievka mi najviac pripomína domov a víkendové brigády na záhrade po ktorých nás čakala vždy teplá na sporáku. Keď si naberiete plný tanier, nepotrebujete ani druhé jedlo. 🙂 Proste poriadna robotňacka, hustá porcia .😁