Cícerový krém

29.07.2020

Jedna z mojich obľúbených "polievok". Na tento krém viete použiť aj cícer z konzervy. 

                  Ingrediencie:

 200 ml zeleninového vývaru  
200 g cíceru
1,5 l vody
250 ml sójového krému na varenie (Alpro)
3-4 strúčiky cesnaku
1 PL sójovej omáčky
1/2 ČL kurkumy
1/4 ČL čierneho korenia
soľ
chlebík
petržlenová vňať
olivový olej

Postup:

1. Cez noc necháme cícer namočený vo vode.
2. Na druhý deň varíme cícer až kým nezmäkne - (v osolenej vode z ktorej bude neskôr krém).
3. Keď je cícer uvarený, pridáme vývar a do hladka vymixujeme ponorným mixérom.
4. Prilievame sójový krém podľa chuti a požadovanej konzistencie ( nemusíte celé balenie).
5. Do krému pridáme kurkumu, prelisovaný cesnak, čierne korenie, sójovú omáčku a soľ podľa chuti.
6. Servírujeme s opraženým chlebom a čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Ak sa vám zdá krém príliš hustý- prilejte viac vody a všetko premixujte. Každý má rád inú konzistenciu. :)


Dobrú chuť.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Som veľkým milovníkom polievok, či už krémových alebo nie. V tomto jesennom upršanom období obzvlášť. Mrkva je surovina, ktorú nájdeme v každej domácnosti. Najčastejšie ju používame ako súčasť vývaru, alebo omáčky. Prečo jej ale občas nevenovať viacej pozornosti? Tento recept je príkladom toho, ako z obyčajnej mrkvy pripraviť neobyčajnú krémovú...

Ešte inak povedané "Polievka zo zelených fazuľových strukov". Samozrejme ďalšia zo série polievok na kyslo. Úplne som ich ich zamilovala. Sú podľa mňa ideálne na leto. Rada ich jedávam izbovej teploty, alebo dokonca studené. Sú rýchle, ľahké a osviežujúce.

Po veľmi dlhom čase sa mi podarilo zohnať červenú fazuľu, takže som sa mohla pustiť do varenia mojej naj polievky. Ja viem, že to píšem pri každej jednej, no nemôžem si pomôcť. Som polievková milovníčka číslo jedna. Najradšej mám polievky na kyslo a taktiež krémové. Nech sa páči- fazuľová na kyslo po mojom. :)