Čínske vegan cestoviny

20.05.2020

Nudle sú nový kebab. Asi toľko k tomuto receptu haha. Nie som žiadny odborník čo sa ázijskej kuchyne týka, ale mne tieto cestoviny chuťovo najviac pripomínajú polnočnú čínu z pytlíka v bočnej uličke Amsterdamu. :D 

Ingrediencie

250 g nudle / špagety

370 g cukety

170 g mrkvy

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 balenie lahôdkového tofu

cherry paradajky

1 PL sójovej omáčky

1-2 PL rastlinného masla

1 ČL kari korenia

1 ČL chilli korenia

1 ČL soli

čierne korenie

olivový olej

Postup

Medzitým, ako  budeme pripravovať zeleninu, si dáme variť cestoviny.

Cuketu a mrkvu ošúpeme a pomocou škrabky si zeleninu ostrúhame na tenké plátky.

Tofu si nakrájame na rezance.

Do rozohriateho voku dáme trocha olivového oleja a nakrájené tofu. Prudko opekáme kým nezačne chytať zlatistú farbu. 

Pridáme sójovú omáčku, kari a chilli korenie a ešte chvíľu opekáme. 

Následne pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak spolu s lyžicou masla.( opekáme do zlatista)

Prihodíme paradajky,  nastrúhanú mrkvu a po cca. minúte aj cuketu. Opekáme tak dlho, aby ostala zelenina jemne chrumkavá.

K zelenine primiešame scedené cestoviny a z prudka opražíme a poriadne premiešame.

Dochutíme čiernym korením, soľou po prípade olivovým olejom či maslom.