Vegan citrónová bábovka

06.04.2021

Ingrediencie:

350ml mandľového mlieka

360g polohrubej múky

200g práškového cukru

130 ml rastlinného oleja

50 ml citrónovej šťavy

20 g zemiakového škrobu

1 balenie kypriaceho prášku (12 g)

1 PL jablčného octu

kôra z dvoch bio citrónov

pár kvapiek vanilkovej arómy 

Postup:

1. V miske zmiešame mlieko s jablkovým octom, citrónovou šťavou a pár kvapkami vanilkovej arómy.

2. V druhej miske zmiešame múku, práškový cukor, zemiakový škrob a kypriaci prášok.

3. K sypkým ingredienciam pridáme tekuté a miešame až kým sa nezbavíme hrudiek.

4. Formu na bábovku vymastíme rastlinným tukom a vylejeme do nej cesto.

5. Pečieme pri 175°C po dobu 45 minút.

6. Po dopečení necháme bábovku 10 minút vychladnúť a vyklopíme ju na podnos.

Poleva:

Zmiešame polovicu plechovky kokosového mlieka s práškovým cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Sirup mám rada tak akurát kyslý, akurát sladký. Všetko samozrejme závisí od ríbezlí, preto treba vždy všetko ochutnávať. :) Sirup skladujem v chladničke a je určený na rýchlu konzumáciu. V chladničke vydrží tak 1 - 2 týždne. Z 2 kg ríbezlí sa mi podarilo navariť 3 litre sirupu.