Vegan citrónová bábovka

06.04.2021

Ingrediencie:

350ml mandľového mlieka

360g polohrubej múky

200g práškového cukru

130 ml rastlinného oleja

50 ml citrónovej šťavy

20 g zemiakového škrobu

1 balenie kypriaceho prášku (12 g)

1 PL jablčného octu

kôra z dvoch bio citrónov

pár kvapiek vanilkovej arómy 

Postup:

1. V miske zmiešame mlieko s jablkovým octom, citrónovou šťavou a pár kvapkami vanilkovej arómy.

2. V druhej miske zmiešame múku, práškový cukor, zemiakový škrob a kypriaci prášok.

3. K sypkým ingredienciam pridáme tekuté a miešame až kým sa nezbavíme hrudiek.

4. Formu na bábovku vymastíme rastlinným tukom a vylejeme do nej cesto.

5. Pečieme pri 175°C po dobu 45 minút.

6. Po dopečení necháme bábovku 10 minút vychladnúť a vyklopíme ju na podnos.

Poleva:

Zmiešame polovicu plechovky kokosového mlieka s práškovým cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Postačia vám len 3 ingrediencie ktoré doma určite nájdete. Šľahačka má viac využití. Môžete ju použiť ako ozdobu koláčov, čo určite odporúčam pretože po stuhnutí v chladničke drží tvar. Tento kávovo - cukrový doping si môžete dopriať aj v horúcich teplých dňoch. Po vymixovaní nadávkujte šľahačku do pohárov, prihoďte pár kociek ľadu a máte skvelé...

Biele tofu je skvelá univerzálna potravina, ktorá sa dá pripraviť na slano aj na sladko. V tomto koláči som ho použila ako tvaroh. Stačí ho správne dochutiť a rozdiel skoro nespoznáte. Vedeli ste, že kvety orgovánu sa dajú jesť? Je to taktiež krásna ozdoba koláčov a sladkých dezertov. :)

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.