Vegan citrónová bábovka

06.04.2021

Ingrediencie:

350ml mandľového mlieka

360g polohrubej múky

200g práškového cukru

130 ml rastlinného oleja

50 ml citrónovej šťavy

20 g zemiakového škrobu

1 balenie kypriaceho prášku (12 g)

1 PL jablčného octu

kôra z dvoch bio citrónov

pár kvapiek vanilkovej arómy 

Postup:

1. V miske zmiešame mlieko s jablkovým octom, citrónovou šťavou a pár kvapkami vanilkovej arómy.

2. V druhej miske zmiešame múku, práškový cukor, zemiakový škrob a kypriaci prášok.

3. K sypkým ingredienciam pridáme tekuté a miešame až kým sa nezbavíme hrudiek.

4. Formu na bábovku vymastíme rastlinným tukom a vylejeme do nej cesto.

5. Pečieme pri 175°C po dobu 45 minút.

6. Po dopečení necháme bábovku 10 minút vychladnúť a vyklopíme ju na podnos.

Poleva:

Zmiešame polovicu plechovky kokosového mlieka s práškovým cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Mak siaty ľudia poznajú už storočia...častokrát sa ale zabúda na to, akou je pre naše telo výživnou potravinou. Mak obsahuje až 12 krát viac vápnika ako plnotučné mlieko či iné mliečne výrobky. Obsah železa je taktiež vysoký. 100 g maku obsahuje až 122 % jeho odporúčanej dennej dávky. Pre rastlinne stravujúcich sa ľudí je teda mak výborným zdrojom...

Pri každom recepte ma baví hľadať si zaujímavosti o danom jedle. Aký je jeho pôvod, ako sa rokmi menilo a ako sa rozšírilo do sveta. Za vznikom muffinov sa skrýva celkom milá história o ktorú sa s vami chcem podeliť. Podľa dochovaných záznamov sa muffiny prvý krát objavili v cca. 10. - 11. storočí vo Walese. Boli určené pre služobníctvo...