Čokoládová pena

13.05.2021

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.

Čas prípravy: 15 minút                            Čas v chladničke: 30 minút                          Porcie: 4

Ingrediencie:

200 g horkej 70% čokolády

160 ml horúcej vody

ľad

Postup:

1. Čokoládu nasekáme na malé kúsky.

2. Zalejeme ju 150 ml horúcej vodya miešame, kým sa všetka čokoláda neroztopí.

3. Do druhej nádoby nalejeme studenú vodu + pridáme ľad ( cca. 12 kociek ).

4. Nádobu s horúcou roztopenou čokoládou ponoríme do ľadového kúpeľa a šľaháme metličkou, kým nevznikne pena. Odporúčam použiť mixér s metličkovým nastavcom a nastaviť si ho na nízke otáčky. Čokoládu môžete šľahať aj ručne, ale bude to trošku pracnejšie. S mixérom mi to trvalo cca. 5 minút. Šľahajte až kým sa začne pena prilepovať na metličku.

5. Hotovú penu nadávkujte do misiek alebo pohárov a nechajte stuhnúť aspoň 30 minút v chladničke.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Postačia vám len 3 ingrediencie ktoré doma určite nájdete. Šľahačka má viac využití. Môžete ju použiť ako ozdobu koláčov, čo určite odporúčam pretože po stuhnutí v chladničke drží tvar. Tento kávovo - cukrový doping si môžete dopriať aj v horúcich teplých dňoch. Po vymixovaní nadávkujte šľahačku do pohárov, prihoďte pár kociek ľadu a máte skvelé...

Biele tofu je skvelá univerzálna potravina, ktorá sa dá pripraviť na slano aj na sladko. V tomto koláči som ho použila ako tvaroh. Stačí ho správne dochutiť a rozdiel skoro nespoznáte. Vedeli ste, že kvety orgovánu sa dajú jesť? Je to taktiež krásna ozdoba koláčov a sladkých dezertov. :)

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.