Čokoládová pena

13.05.2021

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.

Čas prípravy: 15 minút                            Čas v chladničke: 30 minút                          Porcie: 4

Ingrediencie:

200 g horkej 70% čokolády

160 ml horúcej vody

ľad

Postup:

1. Čokoládu nasekáme na malé kúsky.

2. Zalejeme ju 150 ml horúcej vodya miešame, kým sa všetka čokoláda neroztopí.

3. Do druhej nádoby nalejeme studenú vodu + pridáme ľad ( cca. 12 kociek ).

4. Nádobu s horúcou roztopenou čokoládou ponoríme do ľadového kúpeľa a šľaháme metličkou, kým nevznikne pena. Odporúčam použiť mixér s metličkovým nastavcom a nastaviť si ho na nízke otáčky. Čokoládu môžete šľahať aj ručne, ale bude to trošku pracnejšie. S mixérom mi to trvalo cca. 5 minút. Šľahajte až kým sa začne pena prilepovať na metličku.

5. Hotovú penu nadávkujte do misiek alebo pohárov a nechajte stuhnúť aspoň 30 minút v chladničke.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Sirup mám rada tak akurát kyslý, akurát sladký. Všetko samozrejme závisí od ríbezlí, preto treba vždy všetko ochutnávať. :) Sirup skladujem v chladničke a je určený na rýchlu konzumáciu. V chladničke vydrží tak 1 - 2 týždne. Z 2 kg ríbezlí sa mi podarilo navariť 3 litre sirupu.