Čokoládovo- banánové košíčky

21.02.2021

Bol to veľmi spontánny recept- trebalo spotrebovať roztopenú čokoládu a zvyšky lístkového cesta takže tadaa. Košíčky sú veľmi chutné a jednoduché na prípravu.

Ingrediencie

1 balenie lístkového cesta

200 g horkej 70% čokolády

1- 2 PL kokosového oleja

1-2 banány

Postup:

1. V hrnci roztopíme 70% horkú čokoládu spolu s 1- 2 PL kokosového oleja.

2. Pomocou formičky vykrojíme lístkové cesto, ktoré následne do formičky vytvarujeme.

3. Na spodok poukladáme kúsky (kolieska) banánu, zalejeme čokoládou a na vrch poukladáme ďalšie kúsky banánu.

4. Zvyšné odrezky z cesta vytvarujeme do guličiek a vtlačíme do stredu (mal to byť kvietok haha).

5. Pečieme pár minút v rúre rozohriatej na 180 °C, kým nebudú okraje cesta do zlatista.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Sirup mám rada tak akurát kyslý, akurát sladký. Všetko samozrejme závisí od ríbezlí, preto treba vždy všetko ochutnávať. :) Sirup skladujem v chladničke a je určený na rýchlu konzumáciu. V chladničke vydrží tak 1 - 2 týždne. Z 2 kg ríbezlí sa mi podarilo navariť 3 litre sirupu.