Cuketový tatarák

16.04.2021

Presne zloženie tataráku sa líši nie len podľa krajiny, ale taktiež podľa každého stravníka. Môžete ho podávať samostatne so všetkými ingredienciami alebo ho vopred zmiešať a ochutiť. Podáva sa z pravidla na cesnakových hriankach. Chutí tak naozaj najlepšie. Tento cuketový všetkým veľmi chutil a skonštatovali sme, že aj keď je hlavná ingrediencia dôležitá, to čo robí tatarák tatarákom je korenie a dochucovadlá. Ak v tataráku nemáte radi čerstvú cibuľku, zvyknem pripravovať aj variantu receptu, kde cibuľu rozmixujem na kašu, opražím na kvapke oleja a až tak k nej pridám opiecť cuketu. Záleží na vašej preferencii. Taktiež môžete použiť namiesto kečupu pretlak. V tom prípade ho pridajte menej a riaďte sa podľa vlastnej chuti. Častou ingredienciou v tataráku je aj worchestrová omáčka, alebo kapari. Moja verzia receptu je jednoduchá a domácka, ale naozaj dobrá a rýchla. :)

                                    Čas prípravy: 20 minúť                           Porcie: 4 

Ingrediencie:

400 - 500 g cukety

180 g bieleho tofu

20 g kyslých uhoriek

1 stredne veľká žltá cibuľa

5 PL kečupu

1 PL plnotučnej horčice

1/2 ČL sladkej mletej papriky

1/2 ČL soli

1/4 ČL sušeného cesnaku

1/4 ČL čierneho mletého korenia

cesnakové hrianky

Postup:


1. Nahrubo nastrúhanú cuketu vyžmýkame v rukách a zbavíme s tak prebytočnej vody.

2. Vyžmýkanú cuketu opečieme na panvici, kým nezmäkne (3 min.).

3. K hotovej cukete na drobno namrvíme biele tofu a pridáme všetky ostatné ingrediencie (cibuľku nakrájame na čo najmenšie kúsky).

4. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť. Najlepšie sa chute spoja ak necháte tatarák na noc v chladničke.

5. Podávame s cesnakovými hriankami.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame.

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku.

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vedeli ste, že sedmokrásky sa môžu jesť? Ak ste ich ešte neochutnali tak smelo do toho. Neodporúčam ale trhať ich z okolí ciest a frekventovaných psičkárskych revírov. :D

Presne zloženie tataráku sa líši nie len podľa krajiny, ale taktiež podľa každého stravníka. Môžete ho podávať samostatne so všetkými ingredienciami alebo ho vopred zmiešať a ochutiť. Podáva sa z pravidla na cesnakových hriankach. Chutí tak naozaj najlepšie. Tento cuketový všetkým veľmi chutil a skonštatovali sme, že aj keď je hlavná ingrediencia...

Veľká noc je za dverami a s jej príchodom súvisia aj "tradičné" pokrmy na sviatočnom stole. Ja osobne veľkú noc nijak zvlášť neoslavujem a nikdy som tieto sviatky nemala rada. Čomu sa však v tomto aprílovom období teším je príchod obľúbenej jari, príchod nového života, teším sa z toho ako rozkvitá príroda okolo nás. Spájať však oslavu "nového"...