Desiatová polievka

23.07.2020

Táto polievka mi najviac pripomína domov a víkendové brigády na záhrade po ktorých nás čakala vždy teplá na sporáku. Keď si naberiete plný tanier, nepotrebujete ani druhé jedlo. 🙂 Proste poriadna robotňacka, hustá porcia .😁 

                  Ingrediencie:

2 l vody
160 g mrkvy
80 g petržlenu
300 g zemiakov
200 g maslovej fazule
50 g krúpy
370 g zaváraný seitan
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL rastlinného masla
3 PL hladkej múky
2 ČL soli
1 ČL sladkej mletej papriky
čierne korenie
petržlenová vňať 

                       Postup:

Deň pred tým je potrebné si dať namočiť fazuľu.
1. Na rozohriatom oleji si krátko opražíme múku. Pridáme cibuľu, ktorú spražíme a ku koncu praženia prihodíme 1ČL sladkej papriky a prelisovaný cesnak.
2.Po chvíľke môžeme pridať maslo, nakrájaný petržlen s mrkvou a chvíľu opiecť.
3. Pridáme 2 l vody do ktorej dáme variť fazuľu.
4. Pridáme vodou opláchnuté krúpy a celé sklíčko seitanu (aj so šťavou).
5. Polievku varíme na miernom ohni cca. 45 minút.
6. Keď je fazuľa mäkká, prihodíme na kocky nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú (cca. 10 minút).
7. Na záver do polievky nasekáme za hrsť čerstvého petržlenu a dochutíme čiernym korením po prípade soľou. 

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedna z mojich obľúbených "polievok". Na tento krém viete použiť aj cícer z konzervy.

Úryvok z domácnosti: " Kúpila som kel a treba ho spracovať, takže na obed spravím kelovú polievku a možno kelový prívarok."
Jožko: " Hmm do kelu" 😏😀
Nakoniec si polievka vyslúžila pochvalu: "Do kelu, tá je dobrá."
Fakt bola... Vyskúšajte.

Táto polievka mi najviac pripomína domov a víkendové brigády na záhrade po ktorých nás čakala vždy teplá na sporáku. Keď si naberiete plný tanier, nepotrebujete ani druhé jedlo. 🙂 Proste poriadna robotňacka, hustá porcia .😁