Domáca granola

21.02.2021

Tento recept som mala na svojom zozname dlho a konečne na neho prišiel rad. Na granolu som použila základné suroviny, ktoré si myslím, že doma každý z vás nájde. Granola sa skvelo hodí na raňajky, napríklad k jogurtu, alebo len tak k mlieku. Kto nie je fanúšik ovsenej kaše, určite si na ovsených vločkách pochutná práve v tomto recepte. Pri pečení vám krásne rozvonia celú kuchyňu. Po dopečení ju môžete skladovať v skle a dať si ju na raňajky kedykoľvek na ňu dostanete chuť. 

Ingrediencie

270 g ovsených vločiek (celých)

60 g kokosového oleja

50 g lieskových orechov

40 g trstinového cukru

20 g kokosových chipsov

4 PL agáve/ javorového sirupu

1 ČL mletej škorice

Postup:

1. V hrnci roztopíme kokosový olej, agáve sirup a trstinový cukor (nevaríme, iba roztopíme).

2. Do väčšej misky nasypeme vločky, kokosové čipsy, škoricu, lieskové oriešky (môžeme niektoré nasekať) a zalejeme roztopenou zmesou.

3. Všetko poriadne premiešame.

4. Zmes rovnomerne rozsypeme na pekáč s pečiacim papierom.

5. Pečieme pri 160°C  15- 20 minút. Počas pečenia zmes aspoň raz premiešame, aby sa upiekla rovnomerne.

6. Necháme vychladnúť a skladujeme v skle.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...

Kontroverzná potravina to avokádo. V posledných rokoch sa na našich tanieroch stalo dosť populárnou záležitosťou. Pre rastlinne stravujúcich je to výborný zdroj zdravých tukov, draslíku a iných výživných látok. Jeho odvrátenou stranou je žiaľ jeho neekologickosť. Na vypestovanie 1 kg avokád je potrebných cca. 2000 litrov vody. Medzi najväčších...

Vedeli ste, že sedmokrásky sa môžu jesť? Ak ste ich ešte neochutnali tak smelo do toho. Neodporúčam ale trhať ich z okolí ciest a frekventovaných psičkárskych revírov. :D