Domáca granola

21.02.2021

Tento recept som mala na svojom zozname dlho a konečne na neho prišiel rad. Na granolu som použila základné suroviny, ktoré si myslím, že doma každý z vás nájde. Granola sa skvelo hodí na raňajky, napríklad k jogurtu, alebo len tak k mlieku. Kto nie je fanúšik ovsenej kaše, určite si na ovsených vločkách pochutná práve v tomto recepte. Pri pečení vám krásne rozvonia celú kuchyňu. Po dopečení ju môžete skladovať v skle a dať si ju na raňajky kedykoľvek na ňu dostanete chuť. 

Ingrediencie

270 g ovsených vločiek (celých)

60 g kokosového oleja

50 g lieskových orechov

40 g trstinového cukru

20 g kokosových chipsov

4 PL agáve/ javorového sirupu

1 ČL mletej škorice

Postup:

1. V hrnci roztopíme kokosový olej, agáve sirup a trstinový cukor (nevaríme, iba roztopíme).

2. Do väčšej misky nasypeme vločky, kokosové čipsy, škoricu, lieskové oriešky (môžeme niektoré nasekať) a zalejeme roztopenou zmesou.

3. Všetko poriadne premiešame.

4. Zmes rovnomerne rozsypeme na pekáč s pečiacim papierom.

5. Pečieme pri 160°C  15- 20 minút. Počas pečenia zmes aspoň raz premiešame, aby sa upiekla rovnomerne.

6. Necháme vychladnúť a skladujeme v skle.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tento recept som mala na svojom zozname dlho a konečne na neho prišiel rad. Na granolu som použila základné suroviny, ktoré si myslím, že doma každý z vás nájde. Granola sa skvelo hodí na raňajky, napríklad k jogurtu, alebo len tak k mlieku. Kto nie je fanúšik ovsenej kaše, určite si na ovsených vločkách pochutná práve v tomto recepte....

Ja sladké až tak nemusím a čo sa týka raňajok som skôr za tím slané. Od kedy som ale prvý krát urobila túto kašu, tak si ju doprajem aspoň raz do týždňa. To isté platí aj o mandľovom masle od značky Slowlandia . Bijem sa po hlave, že som ho nevyskúšala už dávno. Čistá závislosť!

Znie to priam nemožne, ale je to tak. Našu slovenskú pochúťku si je možné pripraviť aj bez ryby. :) Čo sa týka trhu s náhradami mäsa, ryba je tohtoročnou novinkou. Na Slovensko žiaľ ešte nedorazila, no recenzie som na ňu počula len dobré. V tomto prípade rybaciu chuť zabezpečia nori riasy, ktoré sú pre vegánov aj výborným zdrojom jódu.