Domáca granola

21.02.2021

Tento recept som mala na svojom zozname dlho a konečne na neho prišiel rad. Na granolu som použila základné suroviny, ktoré si myslím, že doma každý z vás nájde. Granola sa skvelo hodí na raňajky, napríklad k jogurtu, alebo len tak k mlieku. Kto nie je fanúšik ovsenej kaše, určite si na ovsených vločkách pochutná práve v tomto recepte. Pri pečení vám krásne rozvonia celú kuchyňu. Po dopečení ju môžete skladovať v skle a dať si ju na raňajky kedykoľvek na ňu dostanete chuť. 

Ingrediencie

270 g ovsených vločiek (celých)

60 g kokosového oleja

50 g lieskových orechov

40 g trstinového cukru

20 g kokosových chipsov

4 PL agáve/ javorového sirupu

1 ČL mletej škorice

Postup:

1. V hrnci roztopíme kokosový olej, agáve sirup a trstinový cukor (nevaríme, iba roztopíme).

2. Do väčšej misky nasypeme vločky, kokosové čipsy, škoricu, lieskové oriešky (môžeme niektoré nasekať) a zalejeme roztopenou zmesou.

3. Všetko poriadne premiešame.

4. Zmes rovnomerne rozsypeme na pekáč s pečiacim papierom.

5. Pečieme pri 160°C  15- 20 minút. Počas pečenia zmes aspoň raz premiešame, aby sa upiekla rovnomerne.

6. Necháme vychladnúť a skladujeme v skle.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Presne zloženie tataráku sa líši nie len podľa krajiny, ale taktiež podľa každého stravníka. Môžete ho podávať samostatne so všetkými ingredienciami alebo ho vopred zmiešať a ochutiť. Podáva sa z pravidla na cesnakových hriankach. Chutí tak naozaj najlepšie. Tento cuketový všetkým veľmi chutil a skonštatovali sme, že aj keď je hlavná ingrediencia...

Veľká noc je za dverami a s jej príchodom súvisia aj "tradičné" pokrmy na sviatočnom stole. Ja osobne veľkú noc nijak zvlášť neoslavujem a nikdy som tieto sviatky nemala rada. Čomu sa však v tomto aprílovom období teším je príchod obľúbenej jari, príchod nového života, teším sa z toho ako rozkvitá príroda okolo nás. Spájať však oslavu "nového"...

Sladké milujú určite mnohí z vás. Ak si cez víkend potrpíte na poriadne raňajky, lievance sú vždy dobrou voľbou. Môžete si k nim naservírovať ovocie podľa chuti a doplniť ich dobrou kávou. Mak, ako mnohí viete, obsahuje obrovské množstvo vápnika (cca. 12x viac, ako mliečne výrobky), preto som ním ozvláštnila aj tieto lievance. Ja kupujem mletý mak...