Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Prečo by sme si mali radšej spraviť domácu nutelu? Určite väčšina z vás vie, že klasická nutela obsahuje veľké množstvo palmového oleja. Ten nie je pre naše zdravie vôbec prospešný, no nachádza sa takmer vo všetkom. V potravinách, kozmetike, čistiacich prostriedkoch, či v bionafte. Dôvod je jednoznačný- jeho veľmi nízla cena. Výroba palmového oleja je spojená s mnohými negatívami, preto šup vyrábať domácu nutelu. Je zdravšia a v chladničke vám vydrží aj niekoľko týždňov.
200 g lieskových orechov (roasted/opečených)
50 g horkej čokolády (vegan)
40 g trstinového cukru
20 g kakaa
štipka soli
1. Lieskové orechy mixujeme na nízkych otáčkach približne 5 minút, kým pustia olej a vytvorí sa z nich hladké maslo s maličkými kúskami orieškov(viď. foto).
2. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu (hrniec s vriacou vodou do ktorého uložíme hrnček s čokoládou).
3. K čokoláde primiešame trstinový cukor, aby sa roztopil.
4. K vymixovanému maslu pridáme roztopenú čokoládu s cukrom, kakao a štipku soli.
5. Všetko v mixéri poriadne premixujeme, aby sa ingrediencie spojili.
6. Nutelu uskladníme v uzatvárateľnom sklíčku a skladujeme v chladničke.
2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...