Fazuľová na kyslo vegan

19.08.2020

Po veľmi dlhom čase sa mi podarilo zohnať červenú fazuľu, takže som sa mohla pustiť do varenia mojej naj polievky. Ja viem, že to píšem pri každej jednej, no nemôžem si pomôcť. Som polievková milovníčka číslo jedna. Najradšej mám polievky na kyslo a taktiež krémové. Nech sa páči- fazuľová na kyslo po mojom. :)

Ingrediencie:

cca. 1, 5 l vody

200 g červenej fazule

1 žltá cibuľa

1- 2 mrkvy

1 petržlen

2- 3 zemiaky

100 ml sójovej smotany na varenie (napr.Kaufland)

1 PL octu

1 bobkový list

1 ČL sladkej údenej papriky

1 ČL soli

1/2 ČL majoránky

1/4 ČL čierneho mletého korenia

slnečnicový olej


Postup:

1. Fazuľu si predmočíme 24 hodín do predu. S touto červenou mám skúsenosti, že na noc nestačí.

2. Na rozohriatom oleji si do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

3. K spraženej cibuli pridáme 1 ČL sladkej údenej papriky a minútku opražíme.

4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu s nakrájanou mrkvou a petržlenom. 3 minútky orestujeme a zalejeme vodou.

5. Vodu osolíme a pridáme aj predmočené fazule a bobkový list. Varíme dokiaľ fazule nezmäknú.

6. Pred záverom pridáme cca. 100 ml sójovej smotany a polievku privedieme k varu.

7. Do misky si odoberieme cca. 1 dcl polievky a rozmiešame v nej 1 PL octu. Obsah misky vrátime naspäť do hrnca. Po odstavení polievky pridáme ešte 1 ČL majoránu, po prípade dochutíme soľou.

Dobrú chuť. 

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Som veľkým milovníkom polievok, či už krémových alebo nie. V tomto jesennom upršanom období obzvlášť. Mrkva je surovina, ktorú nájdeme v každej domácnosti. Najčastejšie ju používame ako súčasť vývaru, alebo omáčky. Prečo jej ale občas nevenovať viacej pozornosti? Tento recept je príkladom toho, ako z obyčajnej mrkvy pripraviť neobyčajnú krémovú...

Ešte inak povedané "Polievka zo zelených fazuľových strukov". Samozrejme ďalšia zo série polievok na kyslo. Úplne som ich ich zamilovala. Sú podľa mňa ideálne na leto. Rada ich jedávam izbovej teploty, alebo dokonca studené. Sú rýchle, ľahké a osviežujúce.

Po veľmi dlhom čase sa mi podarilo zohnať červenú fazuľu, takže som sa mohla pustiť do varenia mojej naj polievky. Ja viem, že to píšem pri každej jednej, no nemôžem si pomôcť. Som polievková milovníčka číslo jedna. Najradšej mám polievky na kyslo a taktiež krémové. Nech sa páči- fazuľová na kyslo po mojom. :)