Fazuľová na kyslo vegan

19.08.2020

Po veľmi dlhom čase sa mi podarilo zohnať červenú fazuľu, takže som sa mohla pustiť do varenia mojej naj polievky. Ja viem, že to píšem pri každej jednej, no nemôžem si pomôcť. Som polievková milovníčka číslo jedna. Najradšej mám polievky na kyslo a taktiež krémové. Nech sa páči- fazuľová na kyslo po mojom. :)

Ingrediencie:

cca. 1, 5 l vody

200 g červenej fazule

1 žltá cibuľa

1- 2 mrkvy

1 petržlen

2- 3 zemiaky

100 ml sójovej smotany na varenie (napr.Kaufland)

1 PL octu

1 bobkový list

1 ČL sladkej údenej papriky

1 ČL soli

1/2 ČL majoránky

1/4 ČL čierneho mletého korenia

slnečnicový olej


Postup:

1. Fazuľu si predmočíme 24 hodín do predu. S touto červenou mám skúsenosti, že na noc nestačí.

2. Na rozohriatom oleji si do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

3. K spraženej cibuli pridáme 1 ČL sladkej údenej papriky a minútku opražíme.

4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu s nakrájanou mrkvou a petržlenom. 3 minútky orestujeme a zalejeme vodou.

5. Vodu osolíme a pridáme aj predmočené fazule a bobkový list. Varíme dokiaľ fazule nezmäknú.

6. Pred záverom pridáme cca. 100 ml sójovej smotany a polievku privedieme k varu.

7. Do misky si odoberieme cca. 1 dcl polievky a rozmiešame v nej 1 PL octu. Obsah misky vrátime naspäť do hrnca. Po odstavení polievky pridáme ešte 1 ČL majoránu, po prípade dochutíme soľou.

Dobrú chuť. 

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

K letu neodmysliteľne patrí čerstvá kukurica. Táto svieža letná polievka ala čo záhrada dala sa stala jednou z mojich najobľúbenejších. Úžasnú chuť jej dodávajú vyvarené kukuričné klasy. Určite vyskúšajte. :)

Minestrone

04.03.2021

Prvý krát som túto polievku jedla u kamarátov na večeri a očarila ma svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy. Minestrone je talianska hustá zeleninová polievka. Medzi obvyklé ingrediencie patria paradajky, zeler, cibuľa, mrkva, prípadne ďalšia zelenina. Neexistuje žiadny "oficiálny" recept. Jednoducho uvaríte zeleninu akú doma máte, alebo aká je v...

Jedno z obľúbených chodov štedro večerného menu je kapustnica. Ak je vo vašom meste dostupná vegan maďarská klobaňa, tak bude tento chod úplne autentický. V niektorých regiónoch sa do kapustnice pridávaju zemiaky, či slivky. Naša pozostáva z jušky, kapusty, húb a papsunu, ktorý robím doma. Pripravujem ju hustejšiu a poriadne kyslú. Pred...