Halušky s kapustou a hlivou

09.04.2021

Ingrediencie

Halušky:

250 g polohrubej múky

300 ml vody

 1 ČL soli

Kapusta s hlivou:

400 g kyslej kapusty

200 ml vody

200 g hlivy ustricovej

1 menšia cibuľa

1 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL mletej rasce

sójová omáčka

rastlinný olej

Postup:

Halušky: V miske zmiešame múku so soľou, prilejeme vodu a vymiešame hladké cestíčko. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do hrnca s vriacou vodou. Halušky varíme kým všetky nevyplávajú na hladinu.

1. Na troche rastlinného oleja opražíme do zlatista na drobno nakrájanú cibuľu.

2. Hlivy nakrájame na malé kocky a pridáme na panvicu k opraženej cibuli. Poriadne opečieme. Dve minúty pred koncom pridáme cca. 1 ČL sójovej omáčky. 1/3 opečených hlív si môžete nechať bokom na servírovanie.

3. Pridáme kyslú kapustu, rascu, cukor, vodu a prikryjeme pokrievkou. Dusíme cca. 10 minút kým kapusta nezmäkne. Ak sa vám voda odparí, opäť trošku prilejte a duste do mäkka.

4. Keď je kapusta mäkká, opekáme ju na panvici bez pokrievky, kým sa z nej neodparia posledné zvyšky vody a nechytí nám trošku opečený nádych.

5. Hotovú kapustu premiešame s haluškami a pri servírovaní posypeme opečenými hlivami, ktoré sme si nechali bokom.

Tento recept viete obmeniť rôznymi spôsobmi. Ku kapuste s hlivami si môžete ako prílohu pripraviť varené zemiaky alebo zemiakovú kašu. Recept na halušky tiež istotne využijete pri iných vlastných receptoch. :)

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...