Hlivová paštéta

10.10.2020

Jeseň sa mnohým z vás spája s témou kačacích hodov. Ja ostávam aj počas tohto obdobia verná tým vegánskym a pripravila som si hlivovú paštétu. Kačička si aj naďalej môže plávať v jazere a ja si pochutnám na zdravšej a etickejšej variante. Pri servírovaní môžete byť kreatívny. Mne sa podarilo vytvoriť nejaký nový druh sovo/včely. :D 

Ingrediencie:

300 g hlivy ustricovej

100 g cibule

40 g vlašských orechov

4 strúčiky cesnaku

1/4 ČL sušeného tymiánu

1/2 ČL sušeného majoránu

1/2 ČL mletej rasce

soľ

olej

Postup:

1. Vlašské orechy dáme na pár hodín predmočiť do vody.

2. Na panvici si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

3. Po pár minútach pridáme aj prelisovaný cesnak, koreniny a chvíľku opražíme.

4. Pridáme na malé kúsky nakrájanú hlivu a dusíme pod pokrievkou na mierom ohni do zmäknutia (cca. 10 minút). Občas premiešame, po prípade podlejeme troškou vody z orechov.

5. Všetko spolu vymixujeme do hladka aj spolu s orieškami. Paštétu riedime olivovým olejom / vodou z orechov do požadovanej konzistencie.

6. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením.

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Znie to priam nemožne, ale je to tak. Našu slovenskú pochúťku si je možné pripraviť aj bez ryby. :) Čo sa týka trhu s náhradami mäsa, ryba je tohtoročnou novinkou. Na Slovensko žiaľ ešte nedorazila, no recenzie som na ňu počula len dobré. V tomto prípade rybaciu chuť zabezpečia nori riasy, ktoré sú pre vegánov aj výborným zdrojom jódu.

Domáca nutela

14.10.2020

Prečo by sme si mali radšej spraviť domácu nutelu? Určite väčšina z vás vie, že klasická nutela obsahuje veľké množstvo palmového oleja. Ten nie je pre naše zdravie vôbec prospešný, no nachádza sa takmer vo všetkom. V potravinách, kozmetike, čistiacich prostriedkoch, či v bionafte. Dôvod je jednoznačný- jeho veľmi nízla cena. Výroba palmového oleja...

Jeseň sa mnohým z vás spája s témou kačacích hodov. Ja ostávam aj počas tohto obdobia verná tým vegánskym a pripravila som si hlivovú paštétu. Kačička si aj naďalej môže plávať v jazere a ja si pochutnám na zdravšej a etickejšej variante. Pri servírovaní môžete byť kreatívny. Mne sa podarilo vytvoriť nejaký nový druh sovo/včely. :D