Hokkaido krém

10.08.2020

Jedna z mojich obľúbených polievok. Hokkaido tekvicu milujem pre jej maslovú a krémovú chuť. Je sama o sebe výborná a nie je potrebné ju nejak extrémne dochucovať.

Ingrediencie:

1,5 kg Hokkaido tekvice ( 1 kg očistenej )

150 g mrkvy

150 g cibule

2- 3 strúčiky cesnaku

zázvor ( cca. o veľkosti nechtu )

čierne korenie

sójová omáčka

korenie štyroch farieb ( čierne korenie )

soľ

voda

Postup:

1. Tekvicu si ošúpeme a z vnútra očistíme od jadierok. Nakrájame si ju na menšie kocky. To isté spravíme s mrkvou- ošúpeme a nakrájame na menšie kolieska.

2. Na rozohriatom oleji si spražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pred koncom praženia pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľu opražíme.

3. K spraženej cibuli prihodíme nakrájanú tekvicu s mrkvou a pražíme cca. 10 minút.

4. Zalejeme vodou tak, aby bola tekvica s mrkvou ponorená tesne pod povrchom. Pridáme cca. 1 ČL soli a varíme kým všetko nezmäkne.

5. Keď je všetko mäkké a uvarené, rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.

6. Polievku vrátime späť k varu. Dochutíme ju nastrúhaným zázvorom, sójovou omáčkou, korením štyroch farieb, po prípade soľou. Ak sa vám zdá polievka hustá a máte radšej riedšiu konzistenciu- zrieďte podľa potreby vodou. Môžete po prípade dochutiť sójovou smotanou.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

K letu neodmysliteľne patrí čerstvá kukurica. Táto svieža letná polievka ala čo záhrada dala sa stala jednou z mojich najobľúbenejších. Úžasnú chuť jej dodávajú vyvarené kukuričné klasy. Určite vyskúšajte. :)

Minestrone

04.03.2021

Prvý krát som túto polievku jedla u kamarátov na večeri a očarila ma svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy. Minestrone je talianska hustá zeleninová polievka. Medzi obvyklé ingrediencie patria paradajky, zeler, cibuľa, mrkva, prípadne ďalšia zelenina. Neexistuje žiadny "oficiálny" recept. Jednoducho uvaríte zeleninu akú doma máte, alebo aká je v...

Jedno z obľúbených chodov štedro večerného menu je kapustnica. Ak je vo vašom meste dostupná vegan maďarská klobaňa, tak bude tento chod úplne autentický. V niektorých regiónoch sa do kapustnice pridávaju zemiaky, či slivky. Naša pozostáva z jušky, kapusty, húb a papsunu, ktorý robím doma. Pripravujem ju hustejšiu a poriadne kyslú. Pred...