Hokkaido krém

10.08.2020

Jedna z mojich obľúbených polievok. Hokkaido tekvicu milujem pre jej maslovú a krémovú chuť. Je sama o sebe výborná a nie je potrebné ju nejak extrémne dochucovať.

Ingrediencie:

1,5 kg Hokkaido tekvice ( 1 kg očistenej )

150 g mrkvy

150 g cibule

2- 3 strúčiky cesnaku

zázvor ( cca. o veľkosti nechtu )

čierne korenie

sójová omáčka

korenie štyroch farieb ( čierne korenie )

soľ

voda

Postup:

1. Tekvicu si ošúpeme a z vnútra očistíme od jadierok. Nakrájame si ju na menšie kocky. To isté spravíme s mrkvou- ošúpeme a nakrájame na menšie kolieska.

2. Na rozohriatom oleji si spražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pred koncom praženia pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľu opražíme.

3. K spraženej cibuli prihodíme nakrájanú tekvicu s mrkvou a pražíme cca. 10 minút.

4. Zalejeme vodou tak, aby bola tekvica s mrkvou ponorená tesne pod povrchom. Pridáme cca. 1 ČL soli a varíme kým všetko nezmäkne.

5. Keď je všetko mäkké a uvarené, rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.

6. Polievku vrátime späť k varu. Dochutíme ju nastrúhaným zázvorom, sójovou omáčkou, korením štyroch farieb, po prípade soľou. Ak sa vám zdá polievka hustá a máte radšej riedšiu konzistenciu- zrieďte podľa potreby vodou. Môžete po prípade dochutiť sójovou smotanou.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Ešte inak povedané "Polievka zo zelených fazuľových strukov". Samozrejme ďalšia zo série polievok na kyslo. Úplne som ich ich zamilovala. Sú podľa mňa ideálne na leto. Rada ich jedávam izbovej teploty, alebo dokonca studené. Sú rýchle, ľahké a osviežujúce.

Po veľmi dlhom čase sa mi podarilo zohnať červenú fazuľu, takže som sa mohla pustiť do varenia mojej naj polievky. Ja viem, že to píšem pri každej jednej, no nemôžem si pomôcť. Som polievková milovníčka číslo jedna. Najradšej mám polievky na kyslo a taktiež krémové. Nech sa páči- fazuľová na kyslo po mojom. :)

Hokkaido krém

10.08.2020

Jedna z mojich obľúbených polievok. Hokkaido tekvicu milujem pre jej maslovú a krémovú chuť. Je sama o sebe výborná a nie je potrebné ju nejak extrémne dochucovať.