Kávová šľahačka

04.06.2021

Postačia vám len 3 ingrediencie ktoré doma určite nájdete. Šľahačka má viac využití. Môžete ju použiť ako ozdobu koláčov, čo určite odporúčam pretože po stuhnutí v chladničke drží tvar. Tento kávovo - cukrový doping si môžete dopriať aj v horúcich teplých dňoch. Po vymixovaní nadávkujte šľahačku do pohárov, prihoďte pár kociek ľadu a máte skvelé ľadové osvieženie. 

Ingrediencie

150 g kryštálového cukru

140 ml ľadovej vody

35 g instantnej kávy

         Porcie: 2                             Čas prípravy: 5 minút

Postup:

1. V nádobe ktorej budeme šľahať si zmiešame cukor a kávu.

2. Prilejeme 140 ml ľadovej vody ( z chladničky ), alebo si môžete vo vode rozpustiť pár kociek ľadu.

3. Šľaháme až kým sa nevytvorí pena ( cca. 3 - 5 minút ).

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Postačia vám len 3 ingrediencie ktoré doma určite nájdete. Šľahačka má viac využití. Môžete ju použiť ako ozdobu koláčov, čo určite odporúčam pretože po stuhnutí v chladničke drží tvar. Tento kávovo - cukrový doping si môžete dopriať aj v horúcich teplých dňoch. Po vymixovaní nadávkujte šľahačku do pohárov, prihoďte pár kociek ľadu a máte skvelé...

Biele tofu je skvelá univerzálna potravina, ktorá sa dá pripraviť na slano aj na sladko. V tomto koláči som ho použila ako tvaroh. Stačí ho správne dochutiť a rozdiel skoro nespoznáte. Vedeli ste, že kvety orgovánu sa dajú jesť? Je to taktiež krásna ozdoba koláčov a sladkých dezertov. :)

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.