Krupicová na masle

22.05.2020

Povegánštený recept pôvodom od mojej babky. Na fotkách vidíte v polievke aj halušky, no do receptu ich zatiaľ oficiálne nepridávam. Môžu, no nemusia tam byť. Priznám sa, že sa s nimi musím ešte trochu popasovať, aby boli podľa predstáv. Totiž klasické krupicové halušky sa robia z krupice a vajcia. A tu nastala tá morálna dilema.. :D

Ingrediencie 

2 l vody (1 l zeleninového vývaru/ 1 l vody)

70g zeleru (koreň)

1 mrkva

1 petržlen

1- 2 zemiaky

3 PL rastlinného masla

1 ČL sladkej papriky

1 ČL hladkej múky

2 ČL soli

čierne korenie 

krupica

Postup

Mrkvu, zeler a petržlen si najemno nastrúhame. Pražíme ich na masle pri miernom ohni cca. 10-15 minút. 

K zelenine pridáme papriku- chvíľu opražíme, múku- chvíľu opražíme.

Zalejeme vodou a vývarom. Ak nemáte vývar môžete použiť vegánsky zeleninový bujón.

Polievku si osolíme, pridáme čierne korenie podľa chuti a varíme kým sa nám nezohreje.

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. 

Ako posledné do polievky prisypujem krupicu a ešte chvíľu povarím.

Krupicu pridávajte podľa toho, akú hustú polievku máte radi. 

Na dozdobenie a chuť môžete použiť petržlenovú vňať, alebo bazalku. 

Krupicové halušky upgradnem, keď ich pri najbližšom varení vycibrím :)

Dobrú chuť.