Makové lievance

06.03.2021

Sladké milujú určite mnohí z vás. Ak si cez víkend potrpíte na poriadne raňajky, lievance sú vždy dobrou voľbou. Môžete si k nim naservírovať ovocie podľa chuti a doplniť ich dobrou kávou. Mak, ako mnohí viete, obsahuje obrovské množstvo vápnika (cca. 12x viac, ako mliečne výrobky), preto som ním ozvláštnila aj tieto lievance. Ja kupujem mletý mak už namiešaný s práškovým cukrom, preto do cesta na lievance už žiadny iný cukor nepridávam. Ak ale sladený mak nemáte, pokojne si cesto oslaďte podľa chuti hocijakým obľúbeným sladidlom


Ingrediencie

250 ml sójového mlieka

120 g hladkej múky

20 g mletého maku s cukrom

1/2 ČL sódy bikarbóny

štipka soli

vanilková aróma (ľubovoľné)

rastlinný olej

Postup:

1. V miske zmiešame hladkú múku, mletý mak s cukrom, sódu bikarbónu a štipku soli.

2. Pridáme sójové mlieko, po prípade pár kvapiek vanilkovej arómy. Poriadne vymiešame na stredne husté cesto.

3. Na panvicu potretú olejom vylejeme trošku cesta (požadované množstvo) a opekáme minútku z oboch strán do zlatista.

4. Pri servírovaní môžeme lievance potrieť kockou rastlinného masla, poliať agáve sirupom, či iným obľúbeným sladidlom. Samozrejme nesmie chýbať ovocie, ako napríklad čučoriedky, jahody, či banán. Výborné sú ale aj čisté. Zvoľte si teda podľa chuti. :)

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Presne zloženie tataráku sa líši nie len podľa krajiny, ale taktiež podľa každého stravníka. Môžete ho podávať samostatne so všetkými ingredienciami alebo ho vopred zmiešať a ochutiť. Podáva sa z pravidla na cesnakových hriankach. Chutí tak naozaj najlepšie. Tento cuketový všetkým veľmi chutil a skonštatovali sme, že aj keď je hlavná ingrediencia...

Veľká noc je za dverami a s jej príchodom súvisia aj "tradičné" pokrmy na sviatočnom stole. Ja osobne veľkú noc nijak zvlášť neoslavujem a nikdy som tieto sviatky nemala rada. Čomu sa však v tomto aprílovom období teším je príchod obľúbenej jari, príchod nového života, teším sa z toho ako rozkvitá príroda okolo nás. Spájať však oslavu "nového"...

Sladké milujú určite mnohí z vás. Ak si cez víkend potrpíte na poriadne raňajky, lievance sú vždy dobrou voľbou. Môžete si k nim naservírovať ovocie podľa chuti a doplniť ich dobrou kávou. Mak, ako mnohí viete, obsahuje obrovské množstvo vápnika (cca. 12x viac, ako mliečne výrobky), preto som ním ozvláštnila aj tieto lievance. Ja kupujem mletý mak...