Marhuľová bublanina s makom

05.08.2021

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Ingrediencie

200 g polohrubej múky

210 ml rastlinného mlieka

80 g cukru

50 ml oleja

30 g mletého maku

1/2 balenia kypriaceho prášku

1 ČL jablčného octu

štipka soli

marhule ( po našom baracky :) alebo iné obľúbené ovocie

Postup:

1. Zmiešame mlieko spolu s octom a necháme chvíľu postáť.

2. V druhej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie.

3. Obsahy oboch mís zmiešame dokopy a vytvoríme hladké cesto bez hrudiek.

4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč max. o rozmeroch 35 x 25.

5. Na vrch poukladáme kúsky marhúľ a dáme piecť.

6. Pečieme pri 180 °C 25 - 30 minút.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Recept z detstva, ktorý som vytiahla z mamkinho kuchárskeho zošita. Najradšej som pletenec jedávala za tepla a brávala ho so sebou na klzisko. V recepte som použila čokoládový / kakaový puding, no môžete ho vymeniť za akýkoľvek príchuť. Chystám sa určite vyskúšať pistáciovú variantu. Recept na kysnuté cesto je univerzálne a dá sa použiť aj pri...

Perník

28.11.2021

Perník je jeden z tých koláčov, ktoré pečiem iba v zime, v čase okolo Vianoc. Tak nejak automaticky. Vôňa perníkového korenia, škorice, roztopenej čokolády - to sú tie pravé zimné vône kuchyne. :)

Zbytočne vám ho budem opisovať. Ten si jednoducho musíte upiecť a ochutnať. My ho máme doma tento mesiac už po 3. krát. Veľmi som chcela napodobniť ten, ktorý kedysi predávali balený v Lidli a pamätám si ho ešte ako malá slečna. Dosť sa mi to podľa mňa podarilo.