1. Ošúpeme si mrkvu, cibuľu a cesnak. Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu prerežeme na štvrťky. Spolu s cesnakom vložíme do hrca s rozohriatým olejom.
2. Zeleninu dusíme na miernom ohni. Trištvrte hrnca prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme do úplného zmäknutia cca. 15- 20 minút.
Medzitým si na kvapke oleja opražíme na tenké kocky nakrájaný tempeh.
3. Mäkkú zeleninu zalejeme vodou, mierne nad jej okraj.
4. Pridáme soľ, rascu, kurkumu, tymián a údenú papriku. Privedieme k varu.
5. Polievku vymixujeme pomocou ponorného mixéra do hladka.
6. Pridáme 100 ml kokosového krému a premiešame. Použila som hustý kokosový mierne osladený krém (viď. foto).
7. Na záver môžete ochutiť soľou, prípade čiernym korením. Ak sa vám zdá krém príliš hustý, prilejte vodu.
8. Servírujeme poliate s kokosovým krémom (zriedeným s vodou), opečeným tempehom, nakrájanou zelenou cibuľkou, čerstvým kôprom a nahrubo namletým chilli korením.