Müsli sušienky

03.12.2020

Ťažko sa mi hľadal príznačný zázov a nič nové som vlastne nevymyslela. Tieto müsli dobroty nie sú vôbec suché ani tvardé ako keksy, či sušienky. Práve naopak, sú mäkučké a vláčne. Zvládne ich pripraviť ktokoľvek a zaberie to minimum času.

Ingrediencie:

200 g ovsených vločiek

100 g horkej čokolády

3 PL arašídového masla

1 PL kokosového oleja

2 zrelé banány

Postup:

1. Pomocou vidličky rozpučíme zrelé banány na kašu.

2. Čokoládu posekáme na malé kúsky.

3. Všetko zmiešame dokopy. Ovsené vločky používam celé ( nie na jemno pomleté).

4. Keď máme všetko premiešané, pomocou ponorného mixéra cesto premixujeme. Nie však úplne do hladka. Ak použijete na jemno namleté vločky, nemusíte dlho mixovať.

5. Na pečiaci papier rozotrieme cesto o mierke cca. 1 PL.

6. Pečieme v rúre rozohriatej na 170° C cca. 10- 15 minút.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Sirup mám rada tak akurát kyslý, akurát sladký. Všetko samozrejme závisí od ríbezlí, preto treba vždy všetko ochutnávať. :) Sirup skladujem v chladničke a je určený na rýchlu konzumáciu. V chladničke vydrží tak 1 - 2 týždne. Z 2 kg ríbezlí sa mi podarilo navariť 3 litre sirupu.