Nebryndzový posúch

05.08.2021

Ingrediencie

Cesto:

140 g hladkej múky

45 g rastlinného masla

40 ml studenej vody

15 ml jablčného octu

1 PL cukru

1/2 ČL soli

Nebryndza:


1 stredne veľká cibuľa

150 ml kyslej smotany Créme Vega ( Droetker)

100 ml vody / rastlinného mlieka

1/2 balenia marinovaného tempehu

3- 4 strúčiky cesnaku

kôpor

soľ

Postup:

1. Zmiešame hladkú múku s cukrom a soľou.

2. Pridáme na kocky nakrájané maslo a poriadne premiešame.

3. Tekuté ingrediencie zmiešame so sypkými a vypracujeme bochník cesta.

4. Bochník zabalíme do fólie a vložíme do chladičky na 1 hodinu (môžte aj dlhšie).

5. Cesto vyvaľkáme na okrúhly pekáč s primerom 25 cm.

6. Na cesto poukladáme na plátky nakrájanú cibuľu. (môžte ju nakrájať aj na drobno a primiešať v smotane).

7. Smotanu zmiešame spolu s vodou / rastlinným mliekom, prepučeným cesnakom a dochutíme soľou. Vylejeme na cesto.

8. Na vrch namrvíme tempeh a posypeme nakrájanym kôprom ( čerstvý / sušený ).

9. Pečieme pri 200 °C cca. 30 minút.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Sirup mám rada tak akurát kyslý, akurát sladký. Všetko samozrejme závisí od ríbezlí, preto treba vždy všetko ochutnávať. :) Sirup skladujem v chladničke a je určený na rýchlu konzumáciu. V chladničke vydrží tak 1 - 2 týždne. Z 2 kg ríbezlí sa mi podarilo navariť 3 litre sirupu.