Nebryndzový posúch

05.08.2021

Ingrediencie

Cesto:

140 g hladkej múky

45 g rastlinného masla

40 ml studenej vody

15 ml jablčného octu

1 PL cukru

1/2 ČL soli

Nebryndza:


1 stredne veľká cibuľa

150 ml kyslej smotany Créme Vega ( Droetker)

100 ml vody / rastlinného mlieka

1/2 balenia marinovaného tempehu

3- 4 strúčiky cesnaku

kôpor

soľ

Postup:

1. Zmiešame hladkú múku s cukrom a soľou.

2. Pridáme na kocky nakrájané maslo a poriadne premiešame.

3. Tekuté ingrediencie zmiešame so sypkými a vypracujeme bochník cesta.

4. Bochník zabalíme do fólie a vložíme do chladičky na 1 hodinu (môžte aj dlhšie).

5. Cesto vyvaľkáme na okrúhly pekáč s primerom 25 cm.

6. Na cesto poukladáme na plátky nakrájanú cibuľu. (môžte ju nakrájať aj na drobno a primiešať v smotane).

7. Smotanu zmiešame spolu s vodou / rastlinným mliekom, prepučeným cesnakom a dochutíme soľou. Vylejeme na cesto.

8. Na vrch namrvíme tempeh a posypeme nakrájanym kôprom ( čerstvý / sušený ).

9. Pečieme pri 200 °C cca. 30 minút.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Recept z detstva, ktorý som vytiahla z mamkinho kuchárskeho zošita. Najradšej som pletenec jedávala za tepla a brávala ho so sebou na klzisko. V recepte som použila čokoládový / kakaový puding, no môžete ho vymeniť za akýkoľvek príchuť. Chystám sa určite vyskúšať pistáciovú variantu. Recept na kysnuté cesto je univerzálne a dá sa použiť aj pri...

Perník

28.11.2021

Perník je jeden z tých koláčov, ktoré pečiem iba v zime, v čase okolo Vianoc. Tak nejak automaticky. Vôňa perníkového korenia, škorice, roztopenej čokolády - to sú tie pravé zimné vône kuchyne. :)

Zbytočne vám ho budem opisovať. Ten si jednoducho musíte upiecť a ochutnať. My ho máme doma tento mesiac už po 3. krát. Veľmi som chcela napodobniť ten, ktorý kedysi predávali balený v Lidli a pamätám si ho ešte ako malá slečna. Dosť sa mi to podľa mňa podarilo.