Ovocný koláč z lístkového cesta

10.06.2020

Fotiť koláče je jednoducho radosť. Jesť ich je samozrejme ešte väčšia. Tento ovocný z lístkového cesta je jednoduchý a rýchly na prípravu. S prichádzajúcim letom bude u vás doma výborným osviežením. A tá ovocná vôňa, ktorá sa nesie izbou počas pečenia je na nezaplatenie. 

Množstvo: 4 porcie

Čas prípravy: 10 minút

Čas pečenia: 30 minút

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta

1/2 PL kryštálového/ trstinového cukru

višne

maliny

jahody

limetka

mandľový cukor

slnečnicový olej

Postup:

1. Odkôstkujeme si višne a očistíme jahody od stopiek. Koláč môžete piecť buď na pečiacom papieri, alebo si pripravíte vysypaný plech.

2. Lístkové cesto si jemne rozvaľkáme a rozdelíme po šírke na polovicu. Následne ho preložíme cez seba, ako vidíte na fotke.

3. Do stredu položíme ovocie (snažíme sa ho ukladať do tvaru kruhu). Ovocie posypeme kryštálovým cukrom.

4. Rohy cesta preložíme cez ovocie a pospájame do tvaru kruhu. Kraje cesta potrieme olejom a posypeme mandľovým cukrom.

5. Pečieme v rúre prehriatej na 180° C cca. 30 minút, (kým sa cesto neupečie do zlatista). Keď koláč vychladne, pokvapkáme ho šťavou z limetky a dozdobíme práškovým cukrom.

Moje recepty sledujte aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Dezerty vôbec neobľubujem. Ak som však na nejaký sviatok dostala rafaelo, tak to bol fakt sviatok. Ak neviete čím potešiť niekoho blízkeho, alebo s čím originálnym sa ukázať na oslave vyskúšajte pripraviť dezert vlastnoručne! Myslím, že je to gesto ktoré ocení každý. Rafaelo vložíte do nejakej peknej krabičky, previažete mašľou a milé prekvapenie...

Celý názov znie "Jablkovo - škoricová štrúdľa s karamelom z javorového sirupa s pekanovými orechmi". Ďalšia pre mňa hlavne jesenná záležitosť. Jabloní máme na záhrade dosť, takže o jablkové pochúťky sme doma nikdy núdzu nemali. Klasickú štúdľu som tentokrát upgradla karamelovou polevou, ktorá vám poriadne zdvihne cukor.

Rýchly a jednoduchý dezert hotový do piatich minút. Tortilly kúpite v každom väčšom supermarkete. Jednoducho ich ozdobíte podľa svojej chuti. Panvicu potriete jemnou vrstvou kokosového oleja a opečiete do zlatista. Tortillu prekladáme (rolujeme) počas pečenia na panvici, aby sa opiekla z každej strany. Prikladám zopár inšpirácii sladkých...