Ovocný koláč z lístkového cesta

10.06.2020

Fotiť koláče je jednoducho radosť. Jesť ich je samozrejme ešte väčšia. Tento ovocný z lístkového cesta je jednoduchý a rýchly na prípravu. S prichádzajúcim letom bude u vás doma výborným osviežením. A tá ovocná vôňa, ktorá sa nesie izbou počas pečenia je na nezaplatenie. 

Množstvo: 4 porcie

Čas prípravy: 10 minút

Čas pečenia: 30 minút

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta

1/2 PL kryštálového/ trstinového cukru

višne

maliny

jahody

limetka

mandľový cukor

slnečnicový olej

Postup:

1. Odkôstkujeme si višne a očistíme jahody od stopiek. Koláč môžete piecť buď na pečiacom papieri, alebo si pripravíte vysypaný plech.

2. Lístkové cesto si jemne rozvaľkáme a rozdelíme po šírke na polovicu. Následne ho preložíme cez seba, ako vidíte na fotke.

3. Do stredu položíme ovocie (snažíme sa ho ukladať do tvaru kruhu). Ovocie posypeme kryštálovým cukrom.

4. Rohy cesta preložíme cez ovocie a pospájame do tvaru kruhu. Kraje cesta potrieme olejom a posypeme mandľovým cukrom.

5. Pečieme v rúre prehriatej na 180° C cca. 30 minút, (kým sa cesto neupečie do zlatista). Keď koláč vychladne, pokvapkáme ho šťavou z limetky a dozdobíme práškovým cukrom.

Moje recepty sledujte aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Mak siaty ľudia poznajú už storočia...častokrát sa ale zabúda na to, akou je pre naše telo výživnou potravinou. Mak obsahuje až 12 krát viac vápnika ako plnotučné mlieko či iné mliečne výrobky. Obsah železa je taktiež vysoký. 100 g maku obsahuje až 122 % jeho odporúčanej dennej dávky. Pre rastlinne stravujúcich sa ľudí je teda mak výborným zdrojom...

Pri každom recepte ma baví hľadať si zaujímavosti o danom jedle. Aký je jeho pôvod, ako sa rokmi menilo a ako sa rozšírilo do sveta. Za vznikom muffinov sa skrýva celkom milá história o ktorú sa s vami chcem podeliť. Podľa dochovaných záznamov sa muffiny prvý krát objavili v cca. 10. - 11. storočí vo Walese. Boli určené pre služobníctvo...