Ovocný koláč z lístkového cesta

10.06.2020

Fotiť koláče je jednoducho radosť. Jesť ich je samozrejme ešte väčšia. Tento ovocný z lístkového cesta je jednoduchý a rýchly na prípravu. S prichádzajúcim letom bude u vás doma výborným osviežením. A tá ovocná vôňa, ktorá sa nesie izbou počas pečenia je na nezaplatenie. 

Množstvo: 4 porcie

Čas prípravy: 10 minút

Čas pečenia: 30 minút

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta

1/2 PL kryštálového/ trstinového cukru

višne

maliny

jahody

limetka

mandľový cukor

slnečnicový olej

Postup:

1. Odkôstkujeme si višne a očistíme jahody od stopiek. Koláč môžete piecť buď na pečiacom papieri, alebo si pripravíte vysypaný plech.

2. Lístkové cesto si jemne rozvaľkáme a rozdelíme po šírke na polovicu. Následne ho preložíme cez seba, ako vidíte na fotke.

3. Do stredu položíme ovocie (snažíme sa ho ukladať do tvaru kruhu). Ovocie posypeme kryštálovým cukrom.

4. Rohy cesta preložíme cez ovocie a pospájame do tvaru kruhu. Kraje cesta potrieme olejom a posypeme mandľovým cukrom.

5. Pečieme v rúre prehriatej na 180° C cca. 30 minút, (kým sa cesto neupečie do zlatista). Keď koláč vychladne, pokvapkáme ho šťavou z limetky a dozdobíme práškovým cukrom.

Moje recepty sledujte aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Tento recept som pripravovala vyslovene pre Vás a "čoko-milovíkov" v mojom okolí, keďže ja osobne nie som veľký fanúšik čokoládových dezertov. Nesmrteľná kombinácia čokolády a banánov si ale získala aj moje chuťové poháriky. Korpus je pripravený na štýl brownies. Čokoládová pena neobsahuje žiadne špeciálne ingrediencie ani zbytočne pridaný cukor,...

V poslednej dobe ma posadlo do každého cesta na koláč pridávať mak. Okrem toho, že ho milujem je mak aj výborným zdrojom vápnika. Živočíšne mlieko predbieha 12- násobne a o jeho vstrebateľnosť do tela sa báť taktiež nemusíte. K tomuto cestu sa namiesto marhúľ skvelo hodia aj čerešne alebo višne.

Sirup mám rada tak akurát kyslý, akurát sladký. Všetko samozrejme závisí od ríbezlí, preto treba vždy všetko ochutnávať. :) Sirup skladujem v chladničke a je určený na rýchlu konzumáciu. V chladničke vydrží tak 1 - 2 týždne. Z 2 kg ríbezlí sa mi podarilo navariť 3 litre sirupu.