Ovsená kaša s lesným ovocím

09.02.2021

Ja sladké až tak nemusím a čo sa týka raňajok som skôr za tím slané. Od kedy som ale prvý krát urobila túto kašu, tak si ju doprajem aspoň raz do týždňa. To isté platí aj o mandľovom masle od značky Slowlandia . Bijem sa po hlave, že som ho nevyskúšala už dávno. Čistá závislosť! 

Ingrediencie

300 ml ovseného mlieka

100 g ovsených vločiek (celých)

160 - 200 g zrelého banánu

ľubovoľné ovocie

Postup:

1. V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme ovsené vločky, rozpučený banán ( na kašu ) a privedieme k varu.

2. Varíme cca. 5 - 7 minút, kým kaša nezhustne.

3. Hrniec z kašou odložíme bokom a prikryjeme pokrievkou na cca. 3 minúty. Kým bude kaša odpočívať, môžeme si nachystať ovocie na posypanie.

Moja obľúbená verzia servírovania je s rozpučenými malinami ( môžete použiť aj zavárané), čerstvými čučoriedkami, lyžičkou mandľového masla a štipkou škorice.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Presne zloženie tataráku sa líši nie len podľa krajiny, ale taktiež podľa každého stravníka. Môžete ho podávať samostatne so všetkými ingredienciami alebo ho vopred zmiešať a ochutiť. Podáva sa z pravidla na cesnakových hriankach. Chutí tak naozaj najlepšie. Tento cuketový všetkým veľmi chutil a skonštatovali sme, že aj keď je hlavná ingrediencia...

Veľká noc je za dverami a s jej príchodom súvisia aj "tradičné" pokrmy na sviatočnom stole. Ja osobne veľkú noc nijak zvlášť neoslavujem a nikdy som tieto sviatky nemala rada. Čomu sa však v tomto aprílovom období teším je príchod obľúbenej jari, príchod nového života, teším sa z toho ako rozkvitá príroda okolo nás. Spájať však oslavu "nového"...

Sladké milujú určite mnohí z vás. Ak si cez víkend potrpíte na poriadne raňajky, lievance sú vždy dobrou voľbou. Môžete si k nim naservírovať ovocie podľa chuti a doplniť ich dobrou kávou. Mak, ako mnohí viete, obsahuje obrovské množstvo vápnika (cca. 12x viac, ako mliečne výrobky), preto som ním ozvláštnila aj tieto lievance. Ja kupujem mletý mak...