Pečená hliva

05.01.2022

Ingrediencie:

350 g hlivy

3 PL kečupu

1 PL sójovej omáčky

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

1 malá cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 ČL korenia Zlaté kura

chilli korenie podľa chuti

pár kvapiek hnedého ryžového octu (nemusí byť)

Postup:

1. Hlivu natrháme pomocou vidličky.

2. Na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme do zlatista. Spolu s ostatnými ingredienciami (okrem hlivy) rozmixujeme na omáčku. Omáčku poriadne premiešame s hlivou. 

3. Hlivu rozmiestnime na pekáč vystlaný pečiacim papierom. Pečieme pri 200 °C cca. 20 minút.

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...