Pečené dobroty 2

28.05.2020

Rýchly obed alebo večera, ktorú zvládne pripraviť aj najväčšie nemehlo.

Kvaka inak nazývaná turín či runkla bola bežnou súčasťou jedálnička na stoloch našich starých rodičov. Dnes ju už pozná málo kto. Samozrejme je veľmi zdravá a obsahuje veľmi málo kalórií v kombinácií s minimálnym obsahom tuku a vysokým obsahom živín, čo z nej robí surovinu stvorenú, ako súčasť redukčnej diéty, resp. zdravého stravovacieho režimu. Je jemne korenistá a chuťovo veľmi podobní kalerábu, povedala  by som, že chutí až neutrálne.

Pečené jabĺčka sú proste top- tie nepotrebujú komentár :)

Ingrediencie

zemiaky

kvaka

jablká

červená cibuľa

olivový olej

soľ

čierne korenie

mletá paprika

petržlenová vňať

Postup

Ja som použila menšie zemiaky, ktoré som prekrojila na polovice. Kvaku si pokrájame na menšie kocky a jablká na mesiačiky. Polovicu cibule nakrájame na plátky a druhú polovicu na štvrtiny.

Pekáč si polejeme olivovým olejom a poukladáme naň zemiaky spolu s kvakou a cibuľou. Všetko okoreníme podľa chuti a poriadne premiešame. Na koniec primiešame jablká a všetko spolu pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca. 1 hodinu. Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Moje recepty sledujte aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Tiež sa vám môže páčiť:

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...

Výborná omáčka s údeným tofu pripomínajúca mleté. Jediná špecifickejšia surovina ktorú na ich prípravu budete potrebovať je umeocot. Má slano-kyslú chuť a v porovnaní s klasickým octom je omnoho zdravší. Kým klasický ocot náš organizmus prekysľuje ( z hľadiska čínskej medicíny energeticky ochladzuje), umeocot je zásaditý, pomáha k správnemu...