Pečené dobroty 2

28.05.2020

Rýchly obed alebo večera, ktorú zvládne pripraviť aj najväčšie nemehlo.

Kvaka inak nazývaná turín či runkla bola bežnou súčasťou jedálnička na stoloch našich starých rodičov. Dnes ju už pozná málo kto. Samozrejme je veľmi zdravá a obsahuje veľmi málo kalórií v kombinácií s minimálnym obsahom tuku a vysokým obsahom živín, čo z nej robí surovinu stvorenú, ako súčasť redukčnej diéty, resp. zdravého stravovacieho režimu. Je jemne korenistá a chuťovo veľmi podobní kalerábu, povedala  by som, že chutí až neutrálne.

Pečené jabĺčka sú proste top- tie nepotrebujú komentár :)

Ingrediencie

zemiaky

kvaka

jablká

červená cibuľa

olivový olej

soľ

čierne korenie

mletá paprika

petržlenová vňať

Postup

Ja som použila menšie zemiaky, ktoré som prekrojila na polovice. Kvaku si pokrájame na menšie kocky a jablká na mesiačiky. Polovicu cibule nakrájame na plátky a druhú polovicu na štvrtiny.

Pekáč si polejeme olivovým olejom a poukladáme naň zemiaky spolu s kvakou a cibuľou. Všetko okoreníme podľa chuti a poriadne premiešame. Na koniec primiešame jablká a všetko spolu pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca. 1 hodinu. Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Moje recepty sledujte aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Tiež sa vám môže páčiť:

Vegan lasagne

19.09.2020

Och ako ja ich milujem... talianská kuchyňa je pre mňa vždy hrot! Pri týchto som použila "mäso" značky Next level meat, ale bežne zvyknem robievať čisto zeleninovú variantu bez mäsových náhrad. Namiesto "mäsa" teda môžete použiť na malé kúsky uvarenú mrkvu spolu s brokolicou a šošovicou. Postup je taký istý- uvaríme v paradajkovej omáčke. Obe...

Pracovný názov Africká ryža, alebo"Ryža ala Ivko", pretože tento recept mám od môjho chemical brothers. :D Priniesol nám ho ochutnať na kupko a ja som si hneď prosila recept. Ak máte radi pikantné a korenisté chute, tento jednoduchý recept je práve pre Vás.

Francuzáky, alebo ako ich volám ja- "slovenské lasagne." Zemiaky milujem na všetky spôsoby a francúzske sú pre mňa top. Doma sme ich zvykli robievať so špekačkami, cibuľou a vajíčkom. Moja vegánska verzia mi ale chutí omnoho viac. Namiesto špekačiek som použila tempeh, namiesto vajíčka sójovú smotanu a cibuľka samozrejme "muši byc". Tajomstvo...