Pečené dobroty

14.05.2020

Tento recept je u nás veľmi obľúbený.
Ja ho rada robím, lebo je extrémne jednoduchý a môj Jožko ho zas rád je. My sme sa takto proste našli...

Ingrediencie:

zemiaky
batáty
mrkva
cesnak
reďkovky
čerstvý rozmarín
olivový olej
zelená cibuľka
soľ
čierne korenie
mletá sladká paprika

Spodok pekáča polejeme olivovým olejom a poukladáme suroviny.
Všetko okoreníme, poriadne premiešame a nezabudnime na čerstvý tymián.
Množstvo jednotlivých surovín nechávam na vás podľa veľkosti pekáča a podľa preferencií.
Cesnak nešúpeme, len celý strúčik prekrojíme na polovicu. Zvyšné neošúpané strúčiky cesnaku porozhadzujeme pomedzi zemiaky.
Menšie reďkovky pečieme neprekrojené, väčšie prekrojíme na polovicu.
Počas pečenia ešte polejeme olivovým olejom.

Na záver posypeme pokrájanou zelenou cibuľkou.
Pečieme pri 180°C cca. 1- 1,20 hod. (podľa rúry).
Výborná je k tomu aj sviečková, alebo tatárska omáčka. 🙂