1. Očistime si zemiaky a nakrájame ich na mesiačiky.
2. Vo väčšej panvici (voku) si rozohrejeme slnečnicový olej. Pridáme do neho 1 ČL sladkej mletej papriky, 1/3 ČL pikantnej mletej papriky, 1/3 ČL chilli, 1/3 mletej rasce, 1/4 ČL čierneho korenia a soľ. Chvíľu opražíme.
3. Ku tomuto korenistému základu primiešame zemiaky. Opekáme na panvici do zlatista pár minút.
4. Plech na ktorom budeme zemiaky piecť, si pokapeme troškou olivového oleja a poukladáme naň vetvičky čerstvého rozmarínu.
5. Zemiaky pečieme pri 190 °C cca. 30 minút kým nezmäknú. (Dĺžka pečenia závisí od predchádzajúceho praženia na panvici a rúry).
6. Po upečení dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Guacamole:
1. Avokádo si rozrežeme na polovicu. Kôstku vyberieme zaseknutím a pootočením nožíka.
2. Vnútro si pomocou lyžice vydlabeme do misky. Tam ho pomocou vidličky rozpučíme na kašu.
3. Do avokáda pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, paradajky a prelisovaný cesnak.
4. Dochutíme limetkovou šťavou, soľou a čiernym korením podľa chuti. Limetkovou šťavou nešetrite. ;)