Pizza slimáky

29.06.2020

Nepoznám nikoho, kto by ich nemiloval. 🙂
Super snack, keď chceš niečo priniesť na párty, piknik, výlet. Alebo si ich pripravíš doma k večernému filmu. 

Ingrediencie:

                             1 balenie lístkového cesta
                            kvalitný kečup/ paradajkový pretlak
                         čierne/zelené olivy
                             sojakrém v črievku (Lunter)
                          1-2 strúčiky cesnaku
                       oregáno
                       čerstvú bazalku
                         vegan syr (ľubovoľné)

Postup:

1. Lístkové cesto si jemne prevaľkáme.
2. Kečup/pretlak zmiešame s oregánom a cesnakom (podľa chuti).
3. Celé cesto potrieme kečupom.
4. Nasypeme na kolieska nakrájané olivy.
5. Postriekame sojakrémom (cca. polovica- trištvrte črievka)
6. Posypeme čerstvo nasekanou bazalkou ( po prípade syrom).
7. Cesto si prerežeme po šírke na polovicu.
8. Kratšie strany cesta rolujeme k sebe- od krajov do stredu.
9. Pomocou zúbkovaného noža krájame na 1,5 cm plátky.
10. Pečieme na pečiacom papieri pri 180° C do zlatista. (cca. 25 minút)
Pri krájaní slimáčikov postupujte opatrne. Možno sa vám pri ukladaní na plech bude zdať, že nemajú pekný tvar a sú zdžabané, počas pečenia pekne nárastu do želaného tvaru. 

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vegan makovky

28.09.2021

Tento víkend sme s priateľmi strávili na chate v Slovenskom raji. Pred odchodom na turistiku sme si sadli k spoločným raňajkám a každý si servíroval to svoje. Keďže ja som tím slané raňajky, vytiahla som klasicky pečivo a párky od Lunter. Zbadala som však raňajky kamošov, ktorí vytiahli vianočku, maslo, džem, mlieko. Úplne mi to pripomenulo detstvo...

Škvarkovníky, alebo inak povedané oškvarkové pagáče poznáme asi všetci. Ako dieťa som ich neznášala a chutili mi vždy skôr zemiakové. Avšak s Lunter rastlinnou škvarkovou nátierkou som im prišla na chuť. Do tých, ktoré vidíte na foto som zabudla počas prípravy primiešať mletú rascu, preto sú svetlejšie. Odporúčam ich pred pečením posypať sezamom a...

Musím sa priznať, že kakaovníky mám možno ešte radšej, ako škoricovníky. Postup a príprava sa okrem náplne veľmi nelíšia. Škoricovníky mám radšej, ako "jednohubky" a kakovníky zas rolujem a krájam vo forme väčších "lúpačok". Je to ale v podstate jedno, aký spôsob si zvolíte. Komu je ako po chuti. :)