Prívarok zo žltého hrachu so šošovicovými fašírkami

16.03.2021

Ingrediencie:

Prívarok

350 g žltého hrachu

120 g mrkvy

500 - 700 ml vody / zeleninového vývaru

1 balenie marinovaného tempehu

1 menšia cibuľa

2 ks bobkový list

1/2 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL mletej rasce

1/4 ČL čierneho mletého korenia

soľ podľa chuti

rastlinný olej

Šošovicové fašírky

100 g hnedej šošovice

80 g mrkvy

menšia cibuľka

50 g ovsených vločiek

2 strúčiky cesnaku

1 ČL soli

1 ČL drveného majoránu

1/2 ČL sladkej mletej papriky

1/2 ČL mletej rasce


Postup:

Prívarok:

1. Žltý hrach necháme predmočiť aspoň cez noc pred varením.

2. Nakrájame tempeh na cca. 1 cm kocky a mrkvu na malé kúsky (budeme ju mixovať spolu s hrachom).

3. V hrnci na troške oleja opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme cca. polovicu nakrájaného tempehu a opečieme do zlatista.

4. Pridáme mletú rascu, sušený (alebo čerstvý) cesnak a minútku opražíme.

5. Pridáme predmočený žltý hrach, nakrájanú mrkvu, bobkové listy. Všetko zalejeme 500 ml vody a posolíme. Varíme cca. 30 minút kým hrach úplne nezmäkne.

6. Keď je hrach mäkký, celý obsah hrnca vymixujeme pomocou tyčového mixéra do hladka )nezabudnite vybrať bobkové listy) Prívarok dochutíme soľou a čiernym korením.

8. Na kvapke rastlinného oleja opražíme zvyšný tempeh do zlatista (môžete ho pokvapkať troškou sójovej omáčky).

Šošovicové fašírky:

1. V jemne osolenej vode uvaríme premytú šošovicu.

2. K uvarenej šošovici (vodu scedíme) pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu, na drobno nakrájanú cibuľku a všetky ostatné ingrediencie.

3. Všetko vymixujeme do hladka (nemusíte úplne) a z vzniknutej hmoty vypracujeme malé fašírky.

4. Opečieme na panvici z oboch strán na kvapke rastlinného oleja, alebo aj bez.


Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...