Postup:
1. Rozkvas: Rozdrobíme droždie, pridáme 300 ml vlažného sójového mlieka, 20 g hladkej múky a 1 PL cukru. Necháme odstáť 20 minút, kým nadobudne hustejšiu konzistenciu.
2. Vo väčšej mise zmiešame zvyšných 480 g hladkej múky so soľou. Primiešame rozkvas, olej a vypracujeme nelepivé cesto. Bochník cesta vložíme do misy vysypanej múkou, prikryjeme utierkou / fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu 30 minút, kým nezdvojnásobí svoj objem.
3. Pudingový prášok a cukor rozmiešame v 300 ml sójového mlieka. Zvyšných 200 ml mlieka zohrejeme a rozpustíme v ňom tuk. Do hrnca s horúcim mliekom primiešame to v ktorom sme rozmiešali puding s cukrom. Varíme kým puding nezhuste.
4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru štvorca / obdlžníka (odporúčam robiť to rovno na podložke, kvôli lepšiemu prekladaniu na plech). Celý povrch potrieme pudigom a cesto po dĺžke zrolujeme do rolády.
5. Roládu prekrojíme po dĺžke na polovicu a zapletieme pomocou prekladania jednej polovice cesta cez druhú. Obe konce cesta poriadne spojíme. Opatrne preložíme na pekáč vystlaný pečiacim papierom. Pletenec uložíme do tvaru písmena U.
6. Pečieme pri 180 °C cca. 40 minút do zlatista.