Rafaelo guličky

23.10.2020

Dezerty vôbec neobľubujem. Ak som však na nejaký sviatok dostala rafaelo, tak to bol fakt sviatok. Ak neviete čím potešiť niekoho blízkeho, alebo s čím originálnym sa ukázať na oslave vyskúšajte pripraviť dezert vlastnoručne! Myslím, že je to gesto ktoré ocení každý. Rafaelo vložíte do nejakej peknej krabičky, previažete mašľou a milé prekvapenie je hotové. A ujde sa ešte aj vám, pretože dávka je určená pre milovníkov haha.

Ingrediencie:

150 g kešu orechov

1/2 plechovky kokosového mlieka/ krému

5-7 PL javorového/ agáve sirupu

17 PL sušeného strúhaného kokosu

50 g olúpaných mandlí

pol deci vody

Postup:

1. V mixéri vymixujeme kešu orechy do hladka ( cca. 5 minút). Prilejeme aj trošku vody. Ak nemáte výkonný mixér odporúčam si kešu aspoň na 2 hodiny predmočiť do vody a počas mixovania robiť prestávky. Malo by nám vzniknúť maslo, nemusí byť však úplne hladké.

2. K " maslu" pridáme kokosové mlieko z plechovky a opäť poriadne premixujeme. Ja som použila plechovkové kokosové mlieko značky Kaufland (zelená plechovka- creamy). 

3. Na záver mixovania pridáme javorový alebo agáve sirup na osladenie. Prilievajte podľa požadovanej sladkosti. 

4. Na záver pridáme sušený strúhaný kokos a poriadne premiešame. Hmotu necháme na pár hodín stuhnúť v chladničke- budú sa nám z nej potom lepšie tvarovať guľky.

5. Ak nemáte kúpené lúpané mandle, môžte si ich za ten čas olúpať. Mandle zalejeme vriacou vodou a následne opláchneme v studenej. Po tomto kúpeli by sa mali zo šupky jednoducho vyvliecť.

6. Ak máme hmotu stuhnutú, vytvarujeme si z pomocou dlane malé guličky. Do stredu každej guličky vtlačíme olúpanú mandľu a obalíme ju v kokose.

7. Rafaelo skladujeme v chladničke. 

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Postačia vám len 3 ingrediencie ktoré doma určite nájdete. Šľahačka má viac využití. Môžete ju použiť ako ozdobu koláčov, čo určite odporúčam pretože po stuhnutí v chladničke drží tvar. Tento kávovo - cukrový doping si môžete dopriať aj v horúcich teplých dňoch. Po vymixovaní nadávkujte šľahačku do pohárov, prihoďte pár kociek ľadu a máte skvelé...

Biele tofu je skvelá univerzálna potravina, ktorá sa dá pripraviť na slano aj na sladko. V tomto koláči som ho použila ako tvaroh. Stačí ho správne dochutiť a rozdiel skoro nespoznáte. Vedeli ste, že kvety orgovánu sa dajú jesť? Je to taktiež krásna ozdoba koláčov a sladkých dezertov. :)

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.