Rebarborovo- malinová bublanina

12.05.2020

Rebarbora bola známa skôr ako liečivo než ako jabĺčková zelenina. V starej Číne si ju vážili už 3 000 rokov pred n. l. Stadiaľ sa cez Indiu v antike postupne dostala až do stredozemnej oblasti a tam zrejme získala nielen svoj terajší názov, ale tam začali využívať aj jej nadzemné časti na liečenie aj na konzum. V starom Grécku ju poznali pod názvom rha, ale pretože ju k nim priniesli cudzinci, teda barbari, vznikol názov rebarbora. 

1 plech 25x36 cm
Čas: 40 minút 

Ingrediencie

300 g rebarbory
125 g maliny
400 g polohrubej múky
350 ml kokosovo-mandľového mlieka (Alpro)
150 g kryštálového cukru
100 ml slnečnicového oleja
1 kypriaci prášok
1/2 ČL soli

Postup

Neošúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky. V miske si zmiešame preosiatú múku, cukor, soľ a kypriaci prášok.
Pridáme mlieko a olej. Všetko spolu vymiešame do hladka. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a navrch poukladáme rebarboru s malinami.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C cca. 35-40 minút.
Po upečení môžete bublaninu potrieť ríbezľovým alebo malinovým džemom a poprášiť práškovým cukrom.
Kookosovo- mandľové mlieko nakupujem v Kauflande.. spraví v koláči fakt super chuť. 💜