Opekané zemiaky na rozmaríne s bryndzou
Jeden z ďalších random vzniknutých receptov.
Keď ste vegetariánom alebo vegánom, ísť na klasicku opekačku je malá výzva. Spočiatku vám chutí jesť pečené tofu/vegánske opekačky, ale časom všetko omrzí (a povedzme si pravdu, niektoré opekačky sú chuťovo dosť sajrajd (haha). A tak som si jedného dňa kúpila kilo zemiakov a bryndzu. Spontánne rozhodnutie počas bezrandého blúdenia regálmi obchodu.
Zemiaky som opiekla klasicky v pahrebe, ako kedysi za detstva. Zachutilo nám to natoľko, že hneď večer sa konala "dupľa" doma na panvici. A tak prinášam nápad na veľmi jednoduchý recept.

Ingrediencie
zemiaky
bryndza/vegánska bryndza
jarná cibuľka
rozmarín
soľ
čierne korenie
mletá paprika
Ak sa rozhodnete pre vegánsku "bryndzu", budete potrebovať:
400 g bieleho tofu
250 ml kyslého rastlinného jogurtu/smotany
50 g cibule
2-3 citróny (citrónovú šťavu)
2 PL soli
Postup
Postavíme si vodu na zemiaky, ktoré budeme predvárať (7-10 min.). Nakrájame na kolieska a predvaríme.
Panvicu polejeme troškou oleja a chvíľku opražíme posekaný čerstvý rozmarín.
K tymiánu pridáme zemiaky a okoreníme (soľ, čierne korenie).
Ku koncu opekania okoreníme štipkou mletej papriky (keď sa mletá paprika opeká príliš dlho- zhorkne).
Ak ste sa rozhodli spraviť vegánsku bryndzu tu je krátky postup, čo s tým:
Všetko spolu do hladka rozmixujeme a po prípade dochutíme korením.
Najlepšie bude ju nechať cez noc v chladničke a podávať na druhý deň.

Dobrú chuť.