Rossi omáčka na cestoviny

23.11.2021

Keby som si mala vybrať jedno jedlo, ktoré budem jesť do konca života boli by to cestoviny. Konkrétne tieto doma voláme Rossi. Kedysi ich robievali v jednom podniku u nás v meste a chodil na nich asi naozaj každý. Uložte si tento jednoduchý recept na neskôr. Postará sa vám o jednoduchý obed, či večeru.  

Ingrediencie:

500 g penne cestovín

400 ml Arrabiata omáčky (Lidl, Kaufland - v skle)

200 ml sójovej smotany K-take it veggie (Kaufland)

200 -300 g kukurice

160 g Garden Gourmet veggie rezančeky (nemusí byť - môžete nahradiť napríklad hubami alebo brokolicou)

1 cibuľa

3-4 strúčiky cesnaku

1 ČL mletej sladkej papriky

1 ČL oregána

soľ, čierne korenie, chilli

Postup:

1. Na oleji opražíme na kocky nakrajanu cibuľku. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak a mletú sladkú papriku (dobrá je aj verzia s údenou paprikou). Korenie necháme chvíľu prevoňať.

2. Pridáme veggie rezančeky (po prípade huby, brokolicu), kukuricu a poriadne opražíme (osolíme).

3. Zalejeme Arrabiata omáčkou, sójovou smotanou a privedieme k varu.

4. Pridáme 1 ČL oregana, dochutíme soľou, čiernym korením a chilli.

5. Primiešame uvarené cestoviny a môžeme servírovať.

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...