Sečuánske cestoviny

15.07.2021

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Ingrediencie

500 g špagiet alebo iných cestovín (vifon, ryžové, udon)

150 g marinovaného tofu (môžete použiť aj 2 balenia)

150 ml vody

150 ml sójovej omáčky

2-4 papriky ( žltá, červená )

1 veľká cibuľa

4 strúčiky cesnaku

1 menšiu chilli papričku

2 PL sézamového oleja

1 PL trstinového cukru

1 ČL hnedého ryžového octu

2 ČL hladkej múky / solamylu

brokolica / huby

Postup:

1. Zmiešame sójovku, vodu, cukor, chilli, cesnak a ryžový ocot. Všetko premixujeme.

2. Do zmesi primiešame na kocky nakrájané tofu.

3. Cibuľu očistíme, prerežeme na štvrťky a oddelíme od seba jednotlivé lupene.

4. Papriky očistíme a nakrájame na kocky. Môžete pridať aj brokolicu alebo huby.

5. Na panvicu nalejeme 2 PL sézamového oleja a pri nižšej teplote opražíme cibuľku spolu s paprikami (po čase podlejeme trochou omáčky v ktorej sa marinuje tofu).

6. Keď je zelenina mäkká (stále ale jemne chrumkavá) pridáme tofu spolu s omáčkou.

7. V troške vody rozmiešame 2 ČL hladkej múky / solamylu a prijeleme k omáčke.

8. Pridáme uvarené cestoviny.

Servírujeme s čerstvou vňaťou / jarnou cibuľkou a chilli.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...