Sečuánske cestoviny

15.07.2021

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Ingrediencie

500 g špagiet alebo iných cestovín (vifon, ryžové, udon)

150 g marinovaného tofu (môžete použiť aj 2 balenia)

150 ml vody

150 ml sójovej omáčky

2-4 papriky ( žltá, červená )

1 veľká cibuľa

4 strúčiky cesnaku

1 menšiu chilli papričku

2 PL sézamového oleja

1 PL trstinového cukru

1 ČL hnedého ryžového octu

2 ČL hladkej múky / solamylu

brokolica / huby

Postup:

1. Zmiešame sójovku, vodu, cukor, chilli, cesnak a ryžový ocot. Všetko premixujeme.

2. Do zmesi primiešame na kocky nakrájané tofu.

3. Cibuľu očistíme, prerežeme na štvrťky a oddelíme od seba jednotlivé lupene.

4. Papriky očistíme a nakrájame na kocky. Môžete pridať aj brokolicu alebo huby.

5. Na panvicu nalejeme 2 PL sézamového oleja a pri nižšej teplote opražíme cibuľku spolu s paprikami (po čase podlejeme trochou omáčky v ktorej sa marinuje tofu).

6. Keď je zelenina mäkká (stále ale jemne chrumkavá) pridáme tofu spolu s omáčkou.

7. V troške vody rozmiešame 2 ČL hladkej múky / solamylu a prijeleme k omáčke.

8. Pridáme uvarené cestoviny.

Servírujeme s čerstvou vňaťou / jarnou cibuľkou a chilli.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...