Vegan ryžový nákyp
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D
500 g špagiet alebo iných cestovín (vifon, ryžové, udon)
150 g marinovaného tofu (môžete použiť aj 2 balenia)
150 ml vody
150 ml sójovej omáčky
2-4 papriky ( žltá, červená )
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 menšiu chilli papričku
2 PL sézamového oleja
1 PL trstinového cukru
1 ČL hnedého ryžového octu
2 ČL hladkej múky / solamylu
brokolica / huby
1. Zmiešame sójovku, vodu, cukor, chilli, cesnak a ryžový ocot. Všetko premixujeme.
2. Do zmesi primiešame na kocky nakrájané tofu.
3. Cibuľu očistíme, prerežeme na štvrťky a oddelíme od seba jednotlivé lupene.
4. Papriky očistíme a nakrájame na kocky. Môžete pridať aj brokolicu alebo huby.
5. Na panvicu nalejeme 2 PL sézamového oleja a pri nižšej teplote opražíme cibuľku spolu s paprikami (po čase podlejeme trochou omáčky v ktorej sa marinuje tofu).
6. Keď je zelenina mäkká (stále ale jemne chrumkavá) pridáme tofu spolu s omáčkou.
7. V troške vody rozmiešame 2 ČL hladkej múky / solamylu a prijeleme k omáčke.
8. Pridáme uvarené cestoviny.
Servírujeme s čerstvou vňaťou / jarnou cibuľkou a chilli.
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)
Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...