Šošovicovo- batátové kari

05.12.2020

Ďalší z rýchlych a jednoduchých receptov. Kokosové mlieko a chilli pridávajte podľa chuti. Moja verzia je jemne a príjemne pikantná. Ak to s chilli nebodaj preženiete, kokosové mlieko zjemní jeho chuť.  Rímsku rascu môžete pokojne použiť aj celú.

Príprava: 5 minút          Varenie: 20 minút

Ingrediencie:

300 g paradajok

300 g batátov

300 g červenej šošovice

300 ml vody

120 g cibule

1 strúčik cesnaku

1 ČL rímskej rasce

1 ČL kari korenia (másály)

1 ČL chilli korenia / čerstvé chilli

200- 400 ml kokosového mlieka v plechovke

olej

Postup:

1. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu a prelisovaný cesnak do zlatista.

2. Pridáme rascu, chilli a kari - minútku opražíme.

3. K cibuli pridáme nadrobno nakrájané paradajky a dusíme pár minút pod pokrievkou.

4. Prihodíme na malé kocky nakrájané batáty a vodou prepláchnutú šošovicu.

5. Zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca. 10 minút.

6. Na záver pridáme kokosové mlieko (plechovku je potrebné poriadne premiešať). Pridávame od 200- 400 ml podľa chuti.

7. Podávame s ryžou, naanom, alebo obyčajným chlebom. Ja som to dokonca skúsila s opraženými celozrnými tortilami.

Tip: do hotového kari som primiešala čerstvý špenát. Bolo to výborné ;)

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Segedínsky guľáš- jedlo pôvodom z Maďarska. Jeho základ tvorí kyslá kapusta a v tejto vegánskej verzii to sú sójové kocky. Myslím, že toto je jeden z receptov, kde sa dá mäso nahradiť úplne jednoducho. K segedínu sa ako príloha najlepšie hodí parená knedľa. Ak sa vám ju nechce za každým pripravovať doma (ako mne) v Kauflande nájdete kváskovú...

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...