Šošovicovo- batátové kari

05.12.2020

Ďalší z rýchlych a jednoduchých receptov. Kokosové mlieko a chilli pridávajte podľa chuti. Moja verzia je jemne a príjemne pikantná. Ak to s chilli nebodaj preženiete, kokosové mlieko zjemní jeho chuť.  Rímsku rascu môžete pokojne použiť aj celú.

Príprava: 5 minút          Varenie: 20 minút

Ingrediencie:

300 g paradajok

300 g batátov

300 g červenej šošovice

300 ml vody

120 g cibule

1 strúčik cesnaku

1 ČL rímskej rasce

1 ČL kari korenia (másály)

1 ČL chilli korenia / čerstvé chilli

200- 400 ml kokosového mlieka v plechovke

olej

Postup:

1. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu a prelisovaný cesnak do zlatista.

2. Pridáme rascu, chilli a kari - minútku opražíme.

3. K cibuli pridáme nadrobno nakrájané paradajky a dusíme pár minút pod pokrievkou.

4. Prihodíme na malé kocky nakrájané batáty a vodou prepláchnutú šošovicu.

5. Zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca. 10 minút.

6. Na záver pridáme kokosové mlieko (plechovku je potrebné poriadne premiešať). Pridávame od 200- 400 ml podľa chuti.

7. Podávame s ryžou, naanom, alebo obyčajným chlebom. Ja som to dokonca skúsila s opraženými celozrnými tortilami.

Tip: do hotového kari som primiešala čerstvý špenát. Bolo to výborné ;)

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

V preklade to znamená čili so zeleninou. Pri zeleninovej verzii sa ešte môžete stretnúť s názvom chilli sin carne, ktorým sa označuje čili bez mäsa. Toľko jazykové okienko a teraz trošku k pôvodu tohto jedla. Samotný názov je španielskeho pôvodu. Jedlo vzniklo v Mexiku, no za národný pokrm si ho vyhlásil americký Texas. Nech je ako chce, keď zvážim...

Vynikajúce talianske cestoviny, ktoré pozostávajú zo 4 základných ingrediencií, ktorými sú cestoviny, slanina, vajcia a čierne korenie. Povegánštiť túto živočíšnu bombu bola výzva, ale vôbec to nebolo nemožné. Ak ešte nepoznáte čiernu soľ kala namak, jej vajíčková chuť a vôňa vás ohromí. Zoženiete ju vo všetkých obchodoch zdravej výživy. Nenechajte...

Ja sa na Vianoce teším snáď iba kvôli šalátu a kapustnici. Celý rok ich poctivo nejem, aby som si ich mohla cez sviatky naplno vychutnať. Tieto Vianoce budú moje prvé vegánske a tak som sa tešila obzvlášť. Stihla som už ochutnať šalát do ktorého šla bezvaječná majonéza a vymyslela som teda lepšiu verziu. Namiesto majonézy použite bezvaječnú...