Šošovicovo- batátové kari

05.12.2020

Ďalší z rýchlych a jednoduchých receptov. Kokosové mlieko a chilli pridávajte podľa chuti. Moja verzia je jemne a príjemne pikantná. Ak to s chilli nebodaj preženiete, kokosové mlieko zjemní jeho chuť.  Rímsku rascu môžete pokojne použiť aj celú.

Príprava: 5 minút          Varenie: 20 minút

Ingrediencie:

300 g paradajok

300 g batátov

300 g červenej šošovice

300 ml vody

120 g cibule

1 strúčik cesnaku

1 ČL rímskej rasce

1 ČL kari korenia (másály)

1 ČL chilli korenia / čerstvé chilli

200- 400 ml kokosového mlieka v plechovke

olej

Postup:

1. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu a prelisovaný cesnak do zlatista.

2. Pridáme rascu, chilli a kari - minútku opražíme.

3. K cibuli pridáme nadrobno nakrájané paradajky a dusíme pár minút pod pokrievkou.

4. Prihodíme na malé kocky nakrájané batáty a vodou prepláchnutú šošovicu.

5. Zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca. 10 minút.

6. Na záver pridáme kokosové mlieko (plechovku je potrebné poriadne premiešať). Pridávame od 200- 400 ml podľa chuti.

7. Podávame s ryžou, naanom, alebo obyčajným chlebom. Ja som to dokonca skúsila s opraženými celozrnými tortilami.

Tip: do hotového kari som primiešala čerstvý špenát. Bolo to výborné ;)

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...