Šošovicovo- batátové kari

05.12.2020

Ďalší z rýchlych a jednoduchých receptov. Kokosové mlieko a chilli pridávajte podľa chuti. Moja verzia je jemne a príjemne pikantná. Ak to s chilli nebodaj preženiete, kokosové mlieko zjemní jeho chuť.  Rímsku rascu môžete pokojne použiť aj celú.

Príprava: 5 minút          Varenie: 20 minút

Ingrediencie:

300 g paradajok

300 g batátov

300 g červenej šošovice

300 ml vody

120 g cibule

1 strúčik cesnaku

1 ČL rímskej rasce

1 ČL kari korenia (másály)

1 ČL chilli korenia / čerstvé chilli

200- 400 ml kokosového mlieka v plechovke

olej

Postup:

1. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu a prelisovaný cesnak do zlatista.

2. Pridáme rascu, chilli a kari - minútku opražíme.

3. K cibuli pridáme nadrobno nakrájané paradajky a dusíme pár minút pod pokrievkou.

4. Prihodíme na malé kocky nakrájané batáty a vodou prepláchnutú šošovicu.

5. Zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca. 10 minút.

6. Na záver pridáme kokosové mlieko (plechovku je potrebné poriadne premiešať). Pridávame od 200- 400 ml podľa chuti.

7. Podávame s ryžou, naanom, alebo obyčajným chlebom. Ja som to dokonca skúsila s opraženými celozrnými tortilami.

Tip: do hotového kari som primiešala čerstvý špenát. Bolo to výborné ;)

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/?hl=cs

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Halušky: V miske zmiešame múku so soľou, prilejeme vodu a vymiešame hladké cestíčko. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do hrnca s vriacou vodou. Halušky varíme kým všetky nevyplávajú na hladinu.

"Tajný" rodinný recept od môjho ocka. Paradox je, že na veľkú noc plnku nikdy nepripravujeme, ale robievame ju hocikedy počas roka. Hodia sa k nej zemiaky či varená brokolica. Jej chuť je pre mňa nenahraditeľná a čo sa týka korenín a spôsobu prípravy, môj ocko tento recept rokmi dotiahol na level master. Ja som samozrejme pripravila verziu...