Špagety Arrabiata

03.05.2021

Tieto špagety doma robievame vždy keď nevieme čo. Sú hotové za 20 minút a je to taká naša malá záchrana keď nestíhame variť. V našich domácich zásobách nesmie nikdy chýbať omáčka Arrabiata, alebo konzerva krájaných paradajok. Ku omáčke často pridáme aj olivy ktoré máme práve otvorené. Koreníme podľa chuti a vždy inak. Niekedy pridáme chilly, inokedy štipku bazalky. Pri servírovaní postrúhame vegmezánom a je hotovo. Ak ste vegetarián a konzumujete aj syry, možno neviete o tom, že môžu obsahovať živočíšne syridlá, ktoré zjednodušene pochádzajú zo žalúdkov teliat. Preto odporúčam čítať zloženie a presvedčiť sa tak či ide o syr vegetariánsky (mikrobiálne a rastlinné syridlá sú ok). Živočíšne syridlá obsahujú najmä druhy ako parmezán, camambert, gorgonzola, mozarella a aj niektoré druhy tvarohu. Ja osobne kupujem rastlinnú alternatívu "vegmezán" značky Violife (Kaufland).

Čas prípravy: 20 minút                              Porcie: 4

Ingrediencie

500 g špagiet

420 g omáčka Arrabiata v skle (Lidl, Kaufland)

400 g konzerva krájaných paradajok (môžete použiť aj čerstvé)

1 žltá cibuľa

3 strúčiky cesnaku

olivový olej

soľ

čierne korenie

vegmezán

korenie podľa chuti ( bazalka, chilli)

Postup:

1. Špagety dáme variť do hrnca s vriacou vodou (nezabudnite posoliť až keď voda vrie). Varíme podľa časových inštrukcií na obale (najlepšie al dente).

2. Na kvapke rastlinného oleja opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak (môžete nakrájať aj na tenké plátky). Opražíme do zlatista.

3. Pridáme omáčku Arrabiata a konzervu krájaných paradajok. Ak sa rozhodnete pre čerstvé paradajky, tak ich nakrájané najprv chvíľu opečte na cibuľke a tak pridajte omáčku Arrabiata. Omáčku stačí prihriať a následne dochutiť soľou, čiernym korením prípadne chilli alebo bazalkou. My si do omáčky častokrát pridáme aj nakrájané olivy.

4. K zohriatej omáčke pridajte scedené špagety, polejte kvalitným olivovým olejom a poriadne premiešajte. Pri servírovaní postrúhajte vegmezánom alebo vašim obľúbeným syrom.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...