Sýty zeleninový vývar

15.10.2020

Teplý hlavný chod 2 v 1 ktorý zahreje telo aj dušu v každom nečase. 

Ingrediencie:

zeleninový vývar

krémové šampiňóny

tofu natural / lahôdkové

čínske nudle

sójová omáčka

soľ

chilli

sézamové semienka

Postup:

1. Ako prvé si uvaríme zeleninový vývar. Ja som ho spravila korenistý a jemne pikantný. Môžete použiť všetku možnú zeleninu ktorú doma máte. Vývar som dochutila korením: soľ, čierne korenie, mletá rasca, mletá pálivá paprika a ozvláštnila ho pár vetvičkami čerstvého tymiánu.

2. Do misky nasypeme nudle, zalejeme horúcim vývarom a prikryjeme napr. tanierom / pokrievkou.

3. Medzi tým si na panvici s trochou oleja opražíme tofu huby, papriku, zeleninu z vývaru. Jednoducho na čo máte chuť.

4. Pri servírovaní posypeme sézamom a dochutíme sójovou omáčkou po príade čerstvým chilli.

Tip: Majte  doma zamrazený zeleninový vývar a keď neviete čo na rýchly obed, toto jedlo je rýchla a skvelá voľba. 

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Halušky: V miske zmiešame múku so soľou, prilejeme vodu a vymiešame hladké cestíčko. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do hrnca s vriacou vodou. Halušky varíme kým všetky nevyplávajú na hladinu.

"Tajný" rodinný recept od môjho ocka. Paradox je, že na veľkú noc plnku nikdy nepripravujeme, ale robievame ju hocikedy počas roka. Hodia sa k nej zemiaky či varená brokolica. Jej chuť je pre mňa nenahraditeľná a čo sa týka korenín a spôsobu prípravy, môj ocko tento recept rokmi dotiahol na level master. Ja som samozrejme pripravila verziu...