Sýty zeleninový vývar

15.10.2020

Teplý hlavný chod 2 v 1 ktorý zahreje telo aj dušu v každom nečase. 

Ingrediencie:

zeleninový vývar

krémové šampiňóny

tofu natural / lahôdkové

čínske nudle

sójová omáčka

soľ

chilli

sézamové semienka

Postup:

1. Ako prvé si uvaríme zeleninový vývar. Ja som ho spravila korenistý a jemne pikantný. Môžete použiť všetku možnú zeleninu ktorú doma máte. Vývar som dochutila korením: soľ, čierne korenie, mletá rasca, mletá pálivá paprika a ozvláštnila ho pár vetvičkami čerstvého tymiánu.

2. Do misky nasypeme nudle, zalejeme horúcim vývarom a prikryjeme napr. tanierom / pokrievkou.

3. Medzi tým si na panvici s trochou oleja opražíme tofu huby, papriku, zeleninu z vývaru. Jednoducho na čo máte chuť.

4. Pri servírovaní posypeme sézamom a dochutíme sójovou omáčkou po príade čerstvým chilli.

Tip: Majte  doma zamrazený zeleninový vývar a keď neviete čo na rýchly obed, toto jedlo je rýchla a skvelá voľba. 

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...