Sýty zeleninový vývar

15.10.2020

Teplý hlavný chod 2 v 1 ktorý zahreje telo aj dušu v každom nečase. 

Ingrediencie:

zeleninový vývar

krémové šampiňóny

tofu natural / lahôdkové

čínske nudle

sójová omáčka

soľ

chilli

sézamové semienka

Postup:

1. Ako prvé si uvaríme zeleninový vývar. Ja som ho spravila korenistý a jemne pikantný. Môžete použiť všetku možnú zeleninu ktorú doma máte. Vývar som dochutila korením: soľ, čierne korenie, mletá rasca, mletá pálivá paprika a ozvláštnila ho pár vetvičkami čerstvého tymiánu.

2. Do misky nasypeme nudle, zalejeme horúcim vývarom a prikryjeme napr. tanierom / pokrievkou.

3. Medzi tým si na panvici s trochou oleja opražíme tofu huby, papriku, zeleninu z vývaru. Jednoducho na čo máte chuť.

4. Pri servírovaní posypeme sézamom a dochutíme sójovou omáčkou po príade čerstvým chilli.

Tip: Majte  doma zamrazený zeleninový vývar a keď neviete čo na rýchly obed, toto jedlo je rýchla a skvelá voľba. 

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

V preklade to znamená čili so zeleninou. Pri zeleninovej verzii sa ešte môžete stretnúť s názvom chilli sin carne, ktorým sa označuje čili bez mäsa. Toľko jazykové okienko a teraz trošku k pôvodu tohto jedla. Samotný názov je španielskeho pôvodu. Jedlo vzniklo v Mexiku, no za národný pokrm si ho vyhlásil americký Texas. Nech je ako chce, keď zvážim...

Vynikajúce talianske cestoviny, ktoré pozostávajú zo 4 základných ingrediencií, ktorými sú cestoviny, slanina, vajcia a čierne korenie. Povegánštiť túto živočíšnu bombu bola výzva, ale vôbec to nebolo nemožné. Ak ešte nepoznáte čiernu soľ kala namak, jej vajíčková chuť a vôňa vás ohromí. Zoženiete ju vo všetkých obchodoch zdravej výživy. Nenechajte...

Ja sa na Vianoce teším snáď iba kvôli šalátu a kapustnici. Celý rok ich poctivo nejem, aby som si ich mohla cez sviatky naplno vychutnať. Tieto Vianoce budú moje prvé vegánske a tak som sa tešila obzvlášť. Stihla som už ochutnať šalát do ktorého šla bezvaječná majonéza a vymyslela som teda lepšiu verziu. Namiesto majonézy použite bezvaječnú...