Sýty zeleninový vývar

15.10.2020

Teplý hlavný chod 2 v 1 ktorý zahreje telo aj dušu v každom nečase. 

Ingrediencie:

zeleninový vývar

krémové šampiňóny

tofu natural / lahôdkové

čínske nudle

sójová omáčka

soľ

chilli

sézamové semienka

Postup:

1. Ako prvé si uvaríme zeleninový vývar. Ja som ho spravila korenistý a jemne pikantný. Môžete použiť všetku možnú zeleninu ktorú doma máte. Vývar som dochutila korením: soľ, čierne korenie, mletá rasca, mletá pálivá paprika a ozvláštnila ho pár vetvičkami čerstvého tymiánu.

2. Do misky nasypeme nudle, zalejeme horúcim vývarom a prikryjeme napr. tanierom / pokrievkou.

3. Medzi tým si na panvici s trochou oleja opražíme tofu huby, papriku, zeleninu z vývaru. Jednoducho na čo máte chuť.

4. Pri servírovaní posypeme sézamom a dochutíme sójovou omáčkou po príade čerstvým chilli.

Tip: Majte  doma zamrazený zeleninový vývar a keď neviete čo na rýchly obed, toto jedlo je rýchla a skvelá voľba. 

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.

Pečená hliva

05.01.2022

1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)

Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...