Sýty zeleninový vývar

15.10.2020

Teplý hlavný chod 2 v 1 ktorý zahreje telo aj dušu v každom nečase. 

Ingrediencie:

zeleninový vývar

krémové šampiňóny

tofu natural / lahôdkové

čínske nudle

sójová omáčka

soľ

chilli

sézamové semienka

Postup:

1. Ako prvé si uvaríme zeleninový vývar. Ja som ho spravila korenistý a jemne pikantný. Môžete použiť všetku možnú zeleninu ktorú doma máte. Vývar som dochutila korením: soľ, čierne korenie, mletá rasca, mletá pálivá paprika a ozvláštnila ho pár vetvičkami čerstvého tymiánu.

2. Do misky nasypeme nudle, zalejeme horúcim vývarom a prikryjeme napr. tanierom / pokrievkou.

3. Medzi tým si na panvici s trochou oleja opražíme tofu huby, papriku, zeleninu z vývaru. Jednoducho na čo máte chuť.

4. Pri servírovaní posypeme sézamom a dochutíme sójovou omáčkou po príade čerstvým chilli.

Tip: Majte  doma zamrazený zeleninový vývar a keď neviete čo na rýchly obed, toto jedlo je rýchla a skvelá voľba. 

Môžete ma sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Kôprovka. Niekto ju miluje, iní nenávidí. Jedná sa o rýdze české jedlo. Niekto ju má rád na sladkokyslo, iný iba na kyslo. Verzii je mnoho a každá má určite niečo do seba. Ako príloha sa podľa mňa najlepšie hodí knedľa. Ak by ste sa rozhodli pre domácu, postup prípravy nájdete pri recepte na segedín. Namiesto klasickej verzie s mäsom...

Vegan lasagne

19.09.2020

Och ako ja ich milujem... talianská kuchyňa je pre mňa vždy hrot! Pri týchto som použila "mäso" značky Next level meat, ale bežne zvyknem robievať čisto zeleninovú variantu bez mäsových náhrad. Namiesto "mäsa" teda môžete použiť na malé kúsky uvarenú mrkvu spolu s brokolicou a šošovicou. Postup je taký istý- uvaríme v paradajkovej omáčke. Obe...