Tekvicové "wafle"

04.08.2020

Tekvica- letná záležitosť. Včera mi kamarát priniesol asi 100 kilovú. Dostal ju od mamky a chudáčisko nevedel čo s ňou.. :D Ja som si ju rozdelila na dva chody a prvým boli tieto wafle. Priateľa napadlo z tekvice spraviť placky, ja som to uprgadla o túto waflovú formu. :) Najbližšie recepty sa budú určite niesť v znamení tekvice, pretože jej na záhrade začíname mať neúrekom. Môžete sa tešiť na tekvicovo- cuketovú polievku, či prívarok. 

Ingrediencie:

1 kg bielej tekvice

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 ml sójového mlieka

5 okopistých lyžíc hladkej múky

1 ČL sušeného kôpru

1 ČL soli

1/4 ČL čierneho korenia

slnečnicový olej

Postup:

1. Vydlabeme z tekvice jadro (semienka) a nakrájame si ju na menšie kúsky. Tie na jemno nastrúhame do väčšej misy. Nastrúhanú tekvicu vyžmýkame a zbavíme ju prebytočnej vody.

2. Do misky k tekvici pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, múku, kôpor, čierne korenie a soľ. Všetko poriadne premiešame.

3. Ako posledné pridávame sójové mlieko. Hustotu cesta si korigujte múkou alebo mliekom. Pomery závisia aj od vodnatosti tekvice. Malo by vám vzniknúť cesto, ako na nálešníky.

4. Rozpálený waflovač (toastovač) si potrieme slnečnicovým olejom z oboch strán a rozotrieme cesto, podobne ako na wafle.

Jednu dávku pečieme cca. 10 minút. Nezľaknite sa, ak sa vám po otvorení bude cesto lepiť. Zoškrabte ho dole, potrite waflu kvapkou oleja a opäť pečte až do zlatista.

5. Druhá možnosť je si z cesta upiecť klasické placky na panvici.

6. Wafle sú vyborné aj čisté (chutia ako chipsy), alebo ich pri servírovaní môžete dozdobiť čerstvou zeleninou a kyslou smotanou.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Vždy som chcela variť viac ázijských jedál a tieto cestoviny sa u nás doma veľmi osvedčili. Aaa milujem jesť paličkami. Strašná frajerina podľa mňa... :D

Tento šalát vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži ale aj zasýti. Zásluhu v recepte na tom nesie čerstvá šalátová uhorka a kyslá smotana. Kôpor je moja obľúbená letná bylina, ktorú by som najradšej pridávala do všetkých jedál. Príznačná chuť a vôňa kôpru si vás buď získa, alebo ho kvôli tomu naopak zavrhnete. Mali by ste však vedieť, že...

Horúčavy nás nemajú opustiť ani v najbližších dňoch a ako to cez také teplo býva - človeku sa veľmi jesť nechce. Tento šalátik sa na takého dni úplne hodí. Je ľahký, ale zasýti tak akurát a osviežujúcim ho robí čerstvá zelenina. Kto bulgur vo svojej kuchyni ešte nepoužil tak si ho po tomto recepte určite zamiluje. Ide vlastne o predvarenú...