Tekvicové "wafle"

04.08.2020

Tekvica- letná záležitosť. Včera mi kamarát priniesol asi 100 kilovú. Dostal ju od mamky a chudáčisko nevedel čo s ňou.. :D Ja som si ju rozdelila na dva chody a prvým boli tieto wafle. Priateľa napadlo z tekvice spraviť placky, ja som to uprgadla o túto waflovú formu. :) Najbližšie recepty sa budú určite niesť v znamení tekvice, pretože jej na záhrade začíname mať neúrekom. Môžete sa tešiť na tekvicovo- cuketovú polievku, či prívarok. 

Ingrediencie:

1 kg bielej tekvice

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 ml sójového mlieka

5 okopistých lyžíc hladkej múky

1 ČL sušeného kôpru

1 ČL soli

1/4 ČL čierneho korenia

slnečnicový olej

Postup:

1. Vydlabeme z tekvice jadro (semienka) a nakrájame si ju na menšie kúsky. Tie na jemno nastrúhame do väčšej misy. Nastrúhanú tekvicu vyžmýkame a zbavíme ju prebytočnej vody.

2. Do misky k tekvici pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, múku, kôpor, čierne korenie a soľ. Všetko poriadne premiešame.

3. Ako posledné pridávame sójové mlieko. Hustotu cesta si korigujte múkou alebo mliekom. Pomery závisia aj od vodnatosti tekvice. Malo by vám vzniknúť cesto, ako na nálešníky.

4. Rozpálený waflovač (toastovač) si potrieme slnečnicovým olejom z oboch strán a rozotrieme cesto, podobne ako na wafle.

Jednu dávku pečieme cca. 10 minút. Nezľaknite sa, ak sa vám po otvorení bude cesto lepiť. Zoškrabte ho dole, potrite waflu kvapkou oleja a opäť pečte až do zlatista.

5. Druhá možnosť je si z cesta upiecť klasické placky na panvici.

6. Wafle sú vyborné aj čisté (chutia ako chipsy), alebo ich pri servírovaní môžete dozdobiť čerstvou zeleninou a kyslou smotanou.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

V preklade to znamená čili so zeleninou. Pri zeleninovej verzii sa ešte môžete stretnúť s názvom chilli sin carne, ktorým sa označuje čili bez mäsa. Toľko jazykové okienko a teraz trošku k pôvodu tohto jedla. Samotný názov je španielskeho pôvodu. Jedlo vzniklo v Mexiku, no za národný pokrm si ho vyhlásil americký Texas. Nech je ako chce, keď zvážim...

Vynikajúce talianske cestoviny, ktoré pozostávajú zo 4 základných ingrediencií, ktorými sú cestoviny, slanina, vajcia a čierne korenie. Povegánštiť túto živočíšnu bombu bola výzva, ale vôbec to nebolo nemožné. Ak ešte nepoznáte čiernu soľ kala namak, jej vajíčková chuť a vôňa vás ohromí. Zoženiete ju vo všetkých obchodoch zdravej výživy. Nenechajte...

Ja sa na Vianoce teším snáď iba kvôli šalátu a kapustnici. Celý rok ich poctivo nejem, aby som si ich mohla cez sviatky naplno vychutnať. Tieto Vianoce budú moje prvé vegánske a tak som sa tešila obzvlášť. Stihla som už ochutnať šalát do ktorého šla bezvaječná majonéza a vymyslela som teda lepšiu verziu. Namiesto majonézy použite bezvaječnú...