Tofunica

15.07.2020

Praženica z tofu patrí medzi moje najobľúbenejšie raňajky. Najhoršie bolo pre mňa vzdať sa vajec a syra. Trh však ponúka rastlinné alternatívy syrov, ale vajíčka? 😢 Keď som prvý krát ochutnala praženicu z tofu skoro som sa rozplakala. 😅 Fakt mi to chutilo identicky a nemusím sa viac báť zvýšeného cholesterolu.
Tofu je proste závislosť a keď sa ho naučíte pripravovať chutne, určite ho do jedálnička zaradíte pravidelne.

Ingrediencie:

1 balenie naturálneho tofu
1 menšia cibuľka
1/2 ČL kurkumy
1/4 ČL sladkej mletej papriky
1 PL rastlinného masla
soľ Kala Namak
čierne korenie
pažítka
slnečnicový olej

Postup:

Tofu si pomocou vidličky rozmrvíme na menšie kúsky.
Na rozohriatom oleji si opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. Pražíme pri miernom plameni do zlatista.
Keď je cibuľa už skoro spražená, pridáme kurkumu a papriku. Pól minútky opražíme a prihodíme namrvrné tofu.
Všetko poriadne premiešame a prihreheme.
Na záver pridáme maslo, soľ a čierne korenie podľa chuti.
Servírujeme posypané pažítkou a s čerstvým pečivom. 🙂