Tuniaková nátierka

26.05.2021

Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný rybolov ničí biodiverzitu v oceánoch. Ryby sú v prvom rade najväčším koncentrátorom ťažkých kovov a koncentrátorom mikroplastov. Podľa výskumu už len 1,5 konzervy tuniaka týždenne vám za 2 týždne zvýši koncentráciu ťažkých kovov v tele vysoko nad normu. Prijímať omega 3 sa dá aj inak a zdravšie. Viac sa o tom dočítate na mojom blogu čoskoro. Táto nátierka obsahuje samé dobré veci, až na maličký prehrešok vo forme majonézy. :)

Ingrediencie

400 g cícer v konzerve

100 g stopkového zeleru

80 g červenej cibule

50 g kyslých uhoriek

3 PL vegan majonézy

1 PL nasekaných nori rias

1 - 2 ČL citrónovej šťavy

1 ČL horčice

½ ČL soli

¼ ČL čierneho mletého korenia

Postup:

1. Cícer popučíme na kašu pomocou pučidla na zemiaky.

2. Cibuľu, uhorky a zeler nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.

3. Nori riasy nasekáme na čo najdrobnejšie. Ak ich nezvládne váš mixér, nasekajte ich pomocou noža.

4. Pridáme majonézu, horčicu a dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

Pomazánka je lepšia keď postojí pár hodín v chladničke a všetky chute sa poriadne spoja.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...

Kontroverzná potravina to avokádo. V posledných rokoch sa na našich tanieroch stalo dosť populárnou záležitosťou. Pre rastlinne stravujúcich je to výborný zdroj zdravých tukov, draslíku a iných výživných látok. Jeho odvrátenou stranou je žiaľ jeho neekologickosť. Na vypestovanie 1 kg avokád je potrebných cca. 2000 litrov vody. Medzi najväčších...

Vedeli ste, že sedmokrásky sa môžu jesť? Ak ste ich ešte neochutnali tak smelo do toho. Neodporúčam ale trhať ich z okolí ciest a frekventovaných psičkárskych revírov. :D