Vegan banánový chlebík

29.06.2020

Po intenzívnom víkende plnom zábavy som sa v nedeľu ráno zobudila na obed s tým, že som veľmi, veľmi hladná. Prvé čo mi v chladničke padlo do oka boli už hnedé banány, ktoré tam prežívali od piatku. Tak reku vydržím byť hladná ešte ďalšiu hodinu a upečiem radšej chlebík na poobedňajšiu oslavu. 
Takže ak ste doteraz čierne, mäkké banány vyhadzovali do koša, skúste ich využiť chutne a efektívne a upečte si tento chlebík. Hodí sa na raňajky, alebo aj k poobedňajšej kávičke.  

Ingrediencie:

4 zrelé banány

50 g ovsených vločiek

200 g hladká špaldová celozrnná múka

50 g trstinového cukru

50 ml kokosového oleja

70 ml ryžového alebo iného rastlinného mlieka

1 ČL kypriaceho prášku

1/2 ČL sódy bikarbóny

horká čokoláda 

mandle

Postup:

1. Zmiešame všetky sypké Ingrediencie ( okrem čokolády a mandlí).
2. Vymixujeme všetky tekuté ingrediencie (+banány).
3. Vymixujeme dohromady.
4. Do cesta vmiešame čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky.
5. Pekáč si vymastíme kokosovým olejom a vylejeme do neho cesto.
6. Na vrch postrúhame čokoládu a posypeme mandľami.
7. Pečieme pri 170 ° C cca. 50minút. Pre kontrolu pichneme špáradlom do stredu chlebíka.
8. Krájame až keď chlebík úplne vychladne. 

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Po intenzívnom víkende plnom zábavy som sa v nedeľu ráno zobudila na obed s tým, že som veľmi, veľmi hladná. Prvé čo mi v chladničke padlo do oka boli už hnedé banány, ktoré tam prežívali od piatku. Tak reku vydržím byť hladná ešte ďalšiu hodinu a upečiem radšej chlebík na poobedňajšiu oslavu. Takže ak ste doteraz čierne, mäkké banány...

Narodeninová vegan krtková torta pre najmenších. Neviem ako by som znázornila krtka, tak som sa radšej rozhodla pre sovu haha. Torta bola otestovaná piatimi nevegánmi a veľmi im chutila. V podstate tam nie je poznať rozdiel či ste použili klasickú, alebo vegánsku smotanu. Tortička nie je taktiež vôbec presladená a vsádza skôr na sladkosť dozretých...

Fotiť koláče je jednoducho radosť. Jesť ich je samozrejme ešte väčšia. Tento ovocný z lístkového cesta je jednoduchý a rýchly na prípravu. S prichádzajúcim letom bude u vás doma výborným osviežením. A tá ovocná vôňa, ktorá sa nesie izbou počas pečenia je na nezaplatenie.