Vegan banánový chlebík

29.06.2020

Po intenzívnom víkende plnom zábavy som sa v nedeľu ráno zobudila na obed s tým, že som veľmi, veľmi hladná. Prvé čo mi v chladničke padlo do oka boli už hnedé banány, ktoré tam prežívali od piatku. Tak reku vydržím byť hladná ešte ďalšiu hodinu a upečiem radšej chlebík na poobedňajšiu oslavu. 
Takže ak ste doteraz čierne, mäkké banány vyhadzovali do koša, skúste ich využiť chutne a efektívne a upečte si tento chlebík. Hodí sa na raňajky, alebo aj k poobedňajšej kávičke.  

Ingrediencie:

4 zrelé banány

50 g ovsených vločiek

200 g hladká špaldová celozrnná múka

50 g trstinového cukru

50 ml kokosového oleja

70 ml ryžového alebo iného rastlinného mlieka

1 ČL kypriaceho prášku

1/2 ČL sódy bikarbóny

horká čokoláda 

mandle

Postup:

1. Zmiešame všetky sypké Ingrediencie ( okrem čokolády a mandlí).
2. Vymixujeme všetky tekuté ingrediencie (+banány).
3. Vymixujeme dohromady.
4. Do cesta vmiešame čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky.
5. Pekáč si vymastíme kokosovým olejom a vylejeme do neho cesto.
6. Na vrch postrúhame čokoládu a posypeme mandľami.
7. Pečieme pri 170 ° C cca. 50minút. Pre kontrolu pichneme špáradlom do stredu chlebíka.
8. Krájame až keď chlebík úplne vychladne. 

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Mak siaty ľudia poznajú už storočia...častokrát sa ale zabúda na to, akou je pre naše telo výživnou potravinou. Mak obsahuje až 12 krát viac vápnika ako plnotučné mlieko či iné mliečne výrobky. Obsah železa je taktiež vysoký. 100 g maku obsahuje až 122 % jeho odporúčanej dennej dávky. Pre rastlinne stravujúcich sa ľudí je teda mak výborným zdrojom...

Pri každom recepte ma baví hľadať si zaujímavosti o danom jedle. Aký je jeho pôvod, ako sa rokmi menilo a ako sa rozšírilo do sveta. Za vznikom muffinov sa skrýva celkom milá história o ktorú sa s vami chcem podeliť. Podľa dochovaných záznamov sa muffiny prvý krát objavili v cca. 10. - 11. storočí vo Walese. Boli určené pre služobníctvo...