Vegan banánový chlebík

29.06.2020

Po intenzívnom víkende plnom zábavy som sa v nedeľu ráno zobudila na obed s tým, že som veľmi, veľmi hladná. Prvé čo mi v chladničke padlo do oka boli už hnedé banány, ktoré tam prežívali od piatku. Tak reku vydržím byť hladná ešte ďalšiu hodinu a upečiem radšej chlebík na poobedňajšiu oslavu. 
Takže ak ste doteraz čierne, mäkké banány vyhadzovali do koša, skúste ich využiť chutne a efektívne a upečte si tento chlebík. Hodí sa na raňajky, alebo aj k poobedňajšej kávičke.  

Ingrediencie:

580 zrelých banánov (cca. 4 kusy)

50 g ovsených vločiek

200 g hladká špaldová celozrnná múka

50 g trstinového cukru

50 ml kokosového oleja

70 ml ovseného alebo iného rastlinného mlieka

1 ČL kypriaceho prášku

1/2 ČL sódy bikarbóny

horká čokoláda 

mandle

Postup:

1. Zmiešame všetky sypké Ingrediencie ( okrem čokolády a mandlí).
2. Vymixujeme všetky tekuté ingrediencie (+banány).
3. Vymixujeme dohromady.
4. Do cesta vmiešame čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky.
5. Pekáč si vymastíme kokosovým olejom a vylejeme do neho cesto.
6. Na vrch postrúhame čokoládu a posypeme mandľami.
7. Pečieme pri 170 ° C cca. 50minút. Pre kontrolu pichneme špáradlom do stredu chlebíka.
8. Krájame až keď chlebík úplne vychladne. 

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Postačia vám len 3 ingrediencie ktoré doma určite nájdete. Šľahačka má viac využití. Môžete ju použiť ako ozdobu koláčov, čo určite odporúčam pretože po stuhnutí v chladničke drží tvar. Tento kávovo - cukrový doping si môžete dopriať aj v horúcich teplých dňoch. Po vymixovaní nadávkujte šľahačku do pohárov, prihoďte pár kociek ľadu a máte skvelé...

Biele tofu je skvelá univerzálna potravina, ktorá sa dá pripraviť na slano aj na sladko. V tomto koláči som ho použila ako tvaroh. Stačí ho správne dochutiť a rozdiel skoro nespoznáte. Vedeli ste, že kvety orgovánu sa dajú jesť? Je to taktiež krásna ozdoba koláčov a sladkých dezertov. :)

Na tento recept vám postačia 3 jednoduché a lacné ingrediencie a nie je to žiadna aquafaba, agar agar ani iné podivné slovíčko začínajúce na písmeno "a". Recept je rýchly a výsledkom je poriadne sýta dobrota. ktorá obsahuje len čistú čokoládu.