Vegan banánový chlebík

29.06.2020

Po intenzívnom víkende plnom zábavy som sa v nedeľu ráno zobudila na obed s tým, že som veľmi, veľmi hladná. Prvé čo mi v chladničke padlo do oka boli už hnedé banány, ktoré tam prežívali od piatku. Tak reku vydržím byť hladná ešte ďalšiu hodinu a upečiem radšej chlebík na poobedňajšiu oslavu. 
Takže ak ste doteraz čierne, mäkké banány vyhadzovali do koša, skúste ich využiť chutne a efektívne a upečte si tento chlebík. Hodí sa na raňajky, alebo aj k poobedňajšej kávičke.  

Ingrediencie:

4 zrelé banány

50 g ovsených vločiek

200 g hladká špaldová celozrnná múka

50 g trstinového cukru

50 ml kokosového oleja

70 ml ryžového alebo iného rastlinného mlieka

1 ČL kypriaceho prášku

1/2 ČL sódy bikarbóny

horká čokoláda 

mandle

Postup:

1. Zmiešame všetky sypké Ingrediencie ( okrem čokolády a mandlí).
2. Vymixujeme všetky tekuté ingrediencie (+banány).
3. Vymixujeme dohromady.
4. Do cesta vmiešame čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky.
5. Pekáč si vymastíme kokosovým olejom a vylejeme do neho cesto.
6. Na vrch postrúhame čokoládu a posypeme mandľami.
7. Pečieme pri 170 ° C cca. 50minút. Pre kontrolu pichneme špáradlom do stredu chlebíka.
8. Krájame až keď chlebík úplne vychladne. 

Moje recepty môžete sledovať aj na instagrame:

https://www.instagram.com/varim.eticky/

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Dezerty vôbec neobľubujem. Ak som však na nejaký sviatok dostala rafaelo, tak to bol fakt sviatok. Ak neviete čím potešiť niekoho blízkeho, alebo s čím originálnym sa ukázať na oslave vyskúšajte pripraviť dezert vlastnoručne! Myslím, že je to gesto ktoré ocení každý. Rafaelo vložíte do nejakej peknej krabičky, previažete mašľou a milé prekvapenie...

Celý názov znie "Jablkovo - škoricová štrúdľa s karamelom z javorového sirupa s pekanovými orechmi". Ďalšia pre mňa hlavne jesenná záležitosť. Jabloní máme na záhrade dosť, takže o jablkové pochúťky sme doma nikdy núdzu nemali. Klasickú štúdľu som tentokrát upgradla karamelovou polevou, ktorá vám poriadne zdvihne cukor.

Rýchly a jednoduchý dezert hotový do piatich minút. Tortilly kúpite v každom väčšom supermarkete. Jednoducho ich ozdobíte podľa svojej chuti. Panvicu potriete jemnou vrstvou kokosového oleja a opečiete do zlatista. Tortillu prekladáme (rolujeme) počas pečenia na panvici, aby sa opiekla z každej strany. Prikladám zopár inšpirácii sladkých...