Vegan bryndzové halušky

18.04.2021

Ingrediencie

Halušky:

600 ml vody

500 g polohrubej múky

1 ČL soli

Vegánska bryndza:

360 g bieleho tofu

180 g údeného tofu

300 ml lunter zakysaného mlieka

90 g žltej cibule

2 PL lahôdkového droždia

citrónová šťava (1 citrón)

soľ

čerstvá pažítka

sójová omáčka

rastlinný olej

Postup:

1. Postavíme si do hrnca vodu na halušky. Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou a pridáme vodu. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do vriacej vody a varíme, kým halušky nevyplávajú na povrch.

2. Do mixéra namrvíme biele tofu, pridáme zakysané mlieko, lahôdkové droždie, soľ, cca. 1 PL citrónovej šťavy, na štvrťky prekrojenú cibuľu a vymixujeme do hladka. Po prípade ešte dochutíme soľou a šťavou z citróna.

3. Na panvicu pridáme cca. 1 PL rastlinného oleja a trochu sójovej omáčky. Prihodíme na malé kocky nakrájané údené tofu a opražíme do zlatista.

4. Čerstvo uvarené halušky premiešame s bryndzou a servírujeme s opraženým údeným tofu a s na drobno nasekanou čerstvou pažítkou.

Moje recepty môžete sledovať aj na Instagrame:

https://www.instagram.com/kamila.spanila/

Moje recepty môžete sledovať aj na Facebooku:

https://www.facebook.com/kanylakitchen

Mohlo by sa Vám tiež páčiť:

Tieto špagety doma robievame vždy keď nevieme čo. Sú hotové za 20 minút a je to taká naša malá záchrana keď nestíhame variť. V našich domácich zásobách nesmie nikdy chýbať omáčka Arrabiata, alebo konzerva krájaných paradajok. Ku omáčke často pridáme aj olivy ktoré máme práve otvorené. Koreníme podľa chuti a vždy inak. Niekedy pridáme chilly,...

Halušky: V miske zmiešame múku so soľou, prilejeme vodu a vymiešame hladké cestíčko. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do hrnca s vriacou vodou. Halušky varíme kým všetky nevyplávajú na hladinu.