Vegan ryžový nákyp
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
Zviera netrpí, nemusí byť zabité, mäso je 100% identické, konzumenti mäsa sú tým pádom vybavení. Ušetria sa prírodné zdroje a nie málo zvieracích životov. Minulý rok sa predaj kultitovaného mäsa spustil v Singapuri a do roku 2025 by sa malo dostať aj do obchodov a reštaurácií po "celom svete". Samozrejme asi chvíľu potrvá kým bude cenovo dostupné drvivej väčšine obyvateľstva.
600 ml vody
500 g polohrubej múky
1 ČL soli
360 g bieleho tofu
180 g údeného tofu
300 ml lunter zakysaného mlieka
90 g žltej cibule
2 PL lahôdkového droždia
citrónová šťava (1 citrón)
soľ
čerstvá pažítka
sójová omáčka
rastlinný olej
1. Postavíme si do hrnca vodu na halušky. Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou a pridáme vodu. Pomocou cedidla na halušky pretlačíme cesto do vriacej vody a varíme, kým halušky nevyplávajú na povrch.
2. Do mixéra namrvíme biele tofu, pridáme zakysané mlieko, lahôdkové droždie, soľ, cca. 1 PL citrónovej šťavy, na štvrťky prekrojenú cibuľu a vymixujeme do hladka. Po prípade ešte dochutíme soľou a šťavou z citróna.
3. Na panvicu pridáme cca. 1 PL rastlinného oleja a trochu sójovej omáčky. Prihodíme na malé kocky nakrájané údené tofu a opražíme do zlatista.
4. Čerstvo uvarené halušky premiešame s bryndzou a servírujeme s opraženým údeným tofu a s na drobno nasekanou čerstvou pažítkou.
Jedáleň MŠ 17. novembra Sabinov. Ryžový nákyp so šťavou z konerzvy a práškovým cukrom. Milujem.
1 PL jačmennej sladenky (alebo iného tekutého sladidla)
Francúzske zemiaky sú veľmi praktickým jedlom, ktoré si viete variovať podľa seba do nekonečna. Klasikou sú pre mňa francuzáky s údeným tempehom, no viete si ich lahodne pripraviť aj zo základných surovín akými sú cuketa a cibuľa. Tú pravú chuť a vláčnosť im dodáva omáčka, ktorou ich zalievam a ktorú zemiaky počas pečenia napijú. Špeciálnejšie...